Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  02:28:04

Οι Παρεμβάσεις και η στόχευση για φοροδιαφυγή

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποιούνται.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να περιορίσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή και με το δημοσιονομικό περιθώριο που θα προκύψει, να μειωθούν περαιτέρω φορολογικοί συντελεστές», είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας- Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών». Όπως τόνισε, «στόχος του σχεδίου νόμου είναι η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση κρίσεων, καθώς και του Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης "Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος"».

Κλείνοντας, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στις πληρωμές ύψους 1.540.680 ευρώ που πραγματοποιήθηκαν ως αποζημίωση ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. Ανέφερε ακόμη ότι «κατόπιν της έγκρισης των δύο νέων προτάσεων της Ειδικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Ελλάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στην νέα κατανομή χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενίσχυση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline