Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024  09:08:50

Ομάδα «Αχτσιόγλου»: Οριστικό το διαζύγιο. Δεν τους θέλουν και φεύγουν. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης». Κανείς δεν υπακούει τις συστάσεις Τσίπρα. Κύριο

Αποχώρησε ήδη η Νεολαία Θεσσαλονίκης. Κύκλοι της τάσης των 6+6 υποστηρίζουν ότι η κατάσταση μετά τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης.

Την μεγάλη εικόνα από τη σημερινή πανελλαδική τηλεδιάσκεψη μεταφέρουν πηγές προσκείμενες στην τάση «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις, όπως επισημαίνεται.

Επιπλέον, η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα, προσθέτουν τα μέλη της τάσης «6 συν 6».

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, καταλήγουν.

Αποχώρησε ήδη η Νεολαία Θεσσαλονίκης

Ένα μέρος αυτής της βάσης ανήκει και στη Νεολαία Θεσσαλονίκης, η οποία με ανακοίνωσή της διευκρίνισε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την αποχώρηση, διότι αλλιώς θα δοθεί «άλλοθι στην τελική μετάλλαξη».
«Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κ.Ε. αποτέλεσε μια διχαστική τοποθέτηση, προσβάλλοντας με ύβρεις την ιστορία και τους αγώνες του χώρου, και επιβεβαιώνοντας ένα αυταρχικό μοντέλο λειτουργίας της νέας ηγεσίας, όπου επικρατεί μόνο μία άποψη, αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο.

Δεν είμαστε διατεθειμένες και διατεθειμένοι να δώσουμε με τη παρουσία μας άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος και αποχωρούμε από το κόμμα το οποίο υπηρετήσαμε και ήταν κάποτε στη πρωτοπορία της κινηματικής και κυβερνώσας Αριστεράς. Η αριστερά σε αυτές τις κοινωνικές διεργασίες γεννήθηκε, σε αυτές θα ξανασυναντηθεί», επισήμαναν χαρακτηριστικά τα στελέχη της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline