Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  06:24:50

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τον νικητή της Αθήνας πασόκο Χάρη Δούκα, θα δει τον πρώτο «αντάρτη» Περιφερειάρχη στο Μαξίμου. Νίκησε με 65% την κομματική υποψήφια Ρόδη Κράτσα, που ηττήθηκε με ..35%. Οι άλλοι τρεις. Κύριο

Στις περιφερειακές εκλογές για πρώτη φορά τέσσερις αντάρτες της Δεξιάς νίκησαν τέσσερις κομματικούς.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά κέρδισε τη Ρόδη Κράτσα, ο Γιώργος Αμανατίδης στη Δυτική Μακεδονία τον Γιώργο Κασαπίδη, ο Χριστόδουλος Τοψίδης στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Χρήστο Μέτιο και ο Κώστας Μουτζούρης τον Αλκιβιάδη Στεφανή στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής

Συνάντηση με ιδιαίτερο υπόβαθρο αυτή του Πρωθυπουργού με τον Γιάννη Τρεπεκλή, τον νέο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που κέρδισε και μάλιστα με μεγάλο ποσοστό ως «γαλάζιος αντάρτης» τη μάχη από την Ρόδη Κράτσα.
Το γραφείο του Πρωθυπουργού ενημέρωσε για το πρόγραμμα που θ' ακολουθήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη.

Το πρωινό θ' αρχίσει στις 11:00 με την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής σε συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και του Έβρου, όπως επίσης την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Η συνέχεια θα βρει τον Πρωθυπουργό να επιστρέφει στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου στις 17:30 να υποδεχθεί τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Γιάννη Τρεπεκλή.

Το ραντεβού εντάσσεται στις διαρκείς επαφές που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όλους τους αιρετούς άρχοντες που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Έχει πάντως έναν ιδιαίτερο συμβολισμό αυτή η συνάντηση, ως η πρώτη από τις επόμενες, καθώς ο κ. Τρεπεκλής, αν και πολιτικός από τη «γαλάζια δεξαμενή», κατέβηκε ως ανεξάρτητος και κέρδισε με ποσοστό που ξεπέρασε το 65% στον β' γύρο την Ρόδη Κράτσα, η οποία είχε λάβει το επίσημο χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί, ούτως ή άλλως, πως η κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό όλων των περιφερειαρχών και δημάρχων που εκλέχθηκαν, ανεξαρτήτως προέλευσης ή στάσης που κρατησαν περοεκλοηικά.

Ποιός είναι ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής

Ο Γιάννης Τρεπεκλής θα είναι ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, αφού κατάφερε να επικρατήσει έναντι της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου μετά την ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει υπηρετήσει σε διάφορες σημαντικές αυτοδιοικητικές θέσεις με κυριότερες αυτές του Δημάρχου Κερκυραίων και του Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων.
Σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Ρώμης Αρχιτέκτων Μηχανικός και κατόπιν εγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα όπου παντρεύτηκε με την επίσης αρχιτέκτονα Ελένη Λούτση με την οποία απέκτησαν μία κόρη και έναν γιο.

Από το 1985 διατηρεί Τεχνικό Γραφείο στην Κέρκυρα όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά (το Τεχνικό Γραφείο του ή ο ίδιος δεν αναλαμβάνουν δημόσια έργα). Είναι μέλος του τοπικού αρχαιολογικού συμβουλίου και μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Ιονίων Νήσων.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής έχει διατελέσει Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Ο. Κέρκυρας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Α.Ο. Κέρκυρας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας.

Γιάννης Τρεπεκλής: Η διαδρομή του στον πολιτικό στίβο

Το 1998 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος ως επικεφαλής ανεξάρτητου Νομαρχιακού Ψηφοδελτίου
Ο Γιάννης Τρεπεκλής το 2002 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Κερκυραίων και διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κέρκυρας (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.)
Αναλαμβάνει Δήμαρχος τον Φεβρουάριο 2004 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006
Εκλέγεται ως ο πρώτος Δήμαρχος του νέου ενιαίου Δήμου Κέρκυρας για το διάστημα 2011-2014
Γιάννης Τρεπεκλής: Άλλες πολιτικές δραστηριότητες
Ο Γιάννης Τρεπεκλής είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήματος Κερκύρας και έχει εκλεγεί δύο φορές στην τοπική αντιπροσωπεία

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών – Ελευθέρων Επαγγελματιών Κερκύρας και της δευτεροβάθμιας Αρχιτεκτονικής Επιτροπής των Ιονίων Νήσων
Στην πολιτική ανέπτυξε σημαντική δραστηριότητα ως απλό μέλος της Νέας Δημοκρατίας, ως πρόεδρος επί διετία της τοπικής Επιτροπής Ν.Δ. πόλεως και ως μέλος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής επί τέσσερις συνεχείς θητείες

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline