Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  08:24:00

Μας έγραψε πάλι ο Έντι Ράμμα. Προκλητικά αδιάφορος απέναντι στις συνεχείς πιέσεις της Ελλάδος..Φρέντι Μπελέρης: Διακόπηκε για τις 5 Δεκεμβρίου η δίκη του –Απέτυχε και η αποστολή Παπασπύρου στα Τίρανα. Κύριο

Η έδρα, σε μια ακόμη δόλια μεθόδευση του φιλότουρκου καθεστώτος Ράμα, διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει τον μάρτυρα κατηγορίας και να τον φέρει στη επόμενη συνεδρίαση, ακόμη και δια της βίας.

Φτάσαμε τους επτά μήνες πρωτοφανούς προφυλάκισης και ανομίας, προκλητικής αδιαφορίας για την νομιμότητα και παρά τις διαρκείς πιέσεις της Ελλάδος,. Κανένα αποτέλεσμα από τα Τίρανα στις παρανομίες της, καθώς δεν υπολογίζουν συνήθως παρά μόνο τα αντίποινα σε όσα κάνουν παράνομα και βίαια και προκαλούν.
Στις 5 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η δικαστική μάχη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας, Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας αλλά και της υπεράσπισης, είχε κληθεί να καταθέσει ο Αβντίλ Ράμα, αδερφός του βασικού μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ράμα βρίσκεται εκτός χώρας, ενώ η αστυνομία υποστηρίζει ότι βρίσκεται εντός Αλβανίας.

Η έδρα διέταξε την αστυνομία να εντοπίσει τον Ράμα και να τον φέρει στη επόμενη συνεδρίαση, ακόμη και δια της βίας σε περίπτωση που δεν συμφωνήσει να παραστεί οικειοθελώς.

Η επόμενη συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία βρέθηκαν αρκετοί φίλοι και υποστηρικτές του Φρέντη Μπελέρη, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, κα Κωνσταντίνα Καμίτση.

2. Ο Παπασταύρου συνάντησε τον φυλακισμένο Μπελέρη: Η αλβανική δικαιοσύνη να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητάς του
Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη και ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας -

Στην Αλβανία βρέθηκε προχθές ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος συναντήθηκε με τον εκλεγμένο, δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησής του ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε:

«Μόλις είδα στη φυλακή τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες. Οι στιγμές είναι ομολογουμένως δύσκολες και για αυτό ήθελα να είμαι εδώ.

Δυστυχώς, στη Χειμάρρα, η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη.

Είναι ο μόνος Δήμος σε όλη την Ευρώπη, όπου ο καταψηφισμένος Δήμαρχος συνεχίζει να ασκεί εξουσία, ενώ ο εκλεγμένος Δήμαρχος στερείται το δημοκρατικό του δικαίωμα να ορκιστεί.

Συμπαραστεκόμαστε στον Φρέντι Μπελέρη για το δικαίωμά του σε μια δίκαιη δίκη που συνεχίζεται αύριο.

Θέλουμε το τεκμήριο αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη.

Πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, του κράτους δικαίου και της αρχής καλής γειτονίας, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική κανονικότητα στη Χειμάρρα.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline