Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  08:42:18

Γκάλοπ Prorata: Αγώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την τρίτη θέση. Με τον Κασσελάκη έκτο, underground, μετά τον Βελόπουλο σε δημoφιλία-αποδοxή. Κύριο

Πως διαμορφώνονται τα ποσοστά των κομμάτων. Ποια είναι κάτω από το 3%. Η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ. Πως βλέπουν οι πολίτες τον Στ. Κασσελάκη, στο ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν. Το 71% δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο.

Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και το ΠΑΣΟΚ τοποθετείται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου που καταγράφει η τακτική πανελλαδική δημοσκόπηση της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34% και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά το ΠΑΣΟΚ με 12%, ενώ η κομματική επιρροή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΚΚΕ αποτυπώνεται στο 10,5%.
Η Ελληνική Λύση έχει 4%, η Πλεύση Ελευθερία 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες 2,5%, το ΜέΡΑ25 2%, οι αναποφάσιστοι φτάνουν στο 15,5%.

Σχετικά με το ερώτημα ποιον πολιτικό αρχηγό προτιμούν, ποσοστό 33% απαντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 23% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 18% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 15% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 13% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 11% τον Στέφανο Κασσελάκη, 4% τον Δημήτρη Νατσιό και 3% τον Βασίλη Στίγκα.

Ως προς την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (39%) υπερέχει με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά των ανταγωνιστών του, με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Ποσοστό 39% δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας.

Το 71% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο και το 69% αξιολογεί αρνητικά την οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα θεωρούνται ακρίβεια (με διαφορά 73%), υγεία-περίθαλψη (37%), χαμηλοί μισθοί-συνθήκες εργασίας (35%).

Γκάλοπ GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ, η διαφορά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Opinion Poll: Πέρασε το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Γκάλοπ Alco: Μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline