Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  08:29:46

Απαξιωμένος και όμηρος του εκλεκτού του Στ. Κασσελάκη, ο Αλέξης Τσίπρας. Αγνόησαν τις συστάσεις του για «ενότητα υποταγής» οι περισσότεροι. Ανάμεσα τους δώδεκα πρώην υπουργοί του, βουλευτές παλαιοί και νεότεροι, δεκάδες στελέχη της Κ.Ε. Κύριο

Απέρριψαν όλοι την στρατηγική Τσίπρα να θέλει να κατευθύνει από τα παρασκήνια την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με μοχλό-όργανο τον «αλλοπρόσαλο Κασσελάκη», να κάνουν υπομονή έως ότου στρώσουν τα πράγματα, και να του δώσουν άνεση χρόνου ως νέου απειρου αρχηγού.

Ο Α. Τσίπρας και η δυναμική των γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ - Τα επόμενα βήματα της ομάδας Αχτσιόγλου και ο νέος αριστερός χώρος

Βαθαίνει η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά και τη νέα, τη δεύτερη σε διάστημα περίπου 12 ημερών, αποχώρηση στελεχών, αυτή τη φορά της νεώτερης γενιάς, της ομάδας των 6+6 και των συνοδοιπόρων της που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις εσωκομματικές εκλογές. Αυτό που απευχόταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κινητοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες έγινε πραγματικότητα. Δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη διάσπαση από την «ανάξια ηγεσία Κασσελάκη», δεν είχε πλέον, ούτε την δύναμη επιβολής ούτε τη ηθική δυνατότητα . Γνώρισε και ο ίδιος τελικά-και τόσο σύντομα- την φθορά της επιλογής του εκλεκτού του «αμερικάνου».

Ουσιαστικά το Βήμα το είχε προαναγγείλει από το πρωί της περασμένης Δευτέρας μετά την ηλεκτρονική σύναξη 1000 στελεχών ανά την επικράτεια με την επισήμανση ότι δεν θα περιμένουν το ορόσημο κατά πολλούς, δηλ. την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το διήμερο 9-10 Δεκεμβρίου και όλα θα εξελισσόταν γρήγορα. Και αυτό διότι ήθελαν να παρουσιαστούν ως ομάδα κατά την διάρκεια της συζήτησης επί του προϋπολογισμού.

Ο Α. Τσίπρας και η δυναμική των γεγονότων

Ήταν τέτοιες οι παρασκηνιακές διεργασίες και η δυναμική που ούτε ο πρώην Πρωθυπουργός και επί 15 χρόνια πρόεδρος του κόμματος μπόρεσε να τις αποτρέψει. Και την αποχώρηση της νεώτερης γενιάς δεν την ήθελε ούτε ένα σημαντικό τμήμα επωνύμων προεδρικών που ήταν δίπλα στον Αλ. Τσίπρα και στηρίζουν κριτικά σήμερα τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η αποχώρηση της Ομπρέλας ήταν αναπόφευκτη και ουσιαστικά αναμενόμενη για πολλούς, ενώ δεν προβλημάτισε καθόλου την παρούσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να υπάρξει η σημερινή εξέλιξη, αλλά από τη στιγμή που είδαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων, ανέμεναν την αποχώρηση και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, από την οποία θα απουσιάζουν μετά τις εξελίξεις, 17 μέλη (9 της Ομπρέλας και 8 των 6+6) από τα 40 μέλη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline