Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  06:23:36

Σύντομα θα γίνουν τρεις οι δύο διασπάσεις- ομαδικές αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Δραγασάκης, Βαρεμένος, Κυρίτσης, Νεολαίοι και δεκάδες επιφανείς, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, έτοιμοι να αποστασιοποιηθούν.

Η δίμηνη «απολύτως ελευθεριάζουσα» προεδρία του Στ. Κασσελάκη από τις 24 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο δεν έφερε ανάκαμψη, σοβαρό ανταγωνισμό προς τη ΝΔ και είσοδο νέων μελών, όπως διαλαλούσε αλλά έριξε σε βαθύ πηγάδι το κόμμα, με σοβαρές απώλειες από το 17,83% των εκλογών του Ιουνίου στο 12-23% σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Αμηχανία και φόβος για νέα κομματική αιμορραγία και εγκατάλειψη στον ΣΥΡΙΖΑ , τρίτη ομαδική μέσα σε ένα μήνα, όταν νέο κύμα αποχωρήσεων στελεχών αναμένεται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς συνεδριάζει το Σάββατο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, όπου θα σημειωθεί, κατά πληροφορίες, μεγάλο κύμα φυγής, ενώ ενήμερη για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των νεότερων στελεχών φέρεται και η κομματική ηγεσία.

Παράλληλα, τα μηνύματα που φτάνουν από τις κατά τόπους νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις μιλούν για νέο κύκλο εξόδου τα επόμενα εικοσιτετράωρα και μέχρι την Κυριακή, όταν 1.000 μέλη έχουν ήδη παραιτηθεί από την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και εξής, με τις εγγραφές νέων μελών να ανέρχονται χθες στις 180.

Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την ένατη στο ελληνικό κοινοβούλιο, προχωρούν οι βουλευτές, που ανεξαρτητοποιήθηκαν χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μαζί με ακόμα 48 στελέχη της ομάδας των «6+6» εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και στην Κουμουνδούρου, η οποία απάντησε εκτιμώντας ότι η διαφωνία δεν είχε «πολιτικό επίδικο».

Αυτό επανέλαβε , αμήχανα, ο κ Ρήγας πρώην γραμματέας Πολιτικής Γραμματείας, τονίζοντας ότι ο νέος πρόεδρος λοιδορήθηκε από την πρώτη μέρα. «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι εδώ» είπε προσθέτοντας ότι το κόμμα προχωρά, «με τα λάθη και τις παραλείψεις αλλά και μια μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία». «Θέλω να δω τι διαφορετικό θα πουν στην φορολογία, στην ανάπτυξη» είπε.

Η διάσπαση του κόμματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα, όπως αν οι διαφωνούντες θα καλύψουν ουσιαστικό πολιτικό κενό στην κοινωνία και αν θα παραμείνει αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που έχει μείνει μένει με 36 βουλευτές και σε περίπτωση νέων αποχωρήσεων κινδυνεύει να βρεθεί τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, καθώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. αριθμεί 32. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλέον βουλευτή στην Α' Αθήνας και σε πέντε ακόμα περιφέρειες.

Το Σαββατοκύριακο αναμένονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στους έντεκα συνολικά αποχωρήσαντες από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου και την «Ομπρέλα» για την οριστικοποίηση του σχήματος και τους ρόλους στη Βουλή.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο πρώην βουλευτής, Φερχάτ Οζγκιούρ, που ήδη άνοιξε την πόρτα της εξόδου, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ την άποψη ότι και άλλοι βουλευτές «θα εισχωρήσουν στο νέο σχήμα στο κοινοβούλιο. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία εντός των συναδέλφων λόγω του ότι αυτή τη στιγμή μέσα στο κοινοβουλίου υπάρχει μεγάλο κενό από την αριστερά μέχρι το κέντρο».
«Δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης, φταίμε και εμείς και τα ηγετικά στελέχη. Έπρεπε να έχουμε δικλίδες ασφαλείας ως κόμμα και δεν εννοώ την εκλογή του κ. Κασσελάκη, δεν την αμφισβητώ» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησες άφησε προ ολίγου στην ίδια εκπομπή και ο πρώην βουλευτής, Γιώργος Βαρεμένος σημειώνοντας ότι «υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική». Ανάλογες απόψεις έχει διατυπώσεις και ο κ .Δραγασάκης, ενώ στο δρόμο της εξόδου ευρίσκονται επίσης πολλά επιφανή κεντρικά και τοπικά στελέχη της οργάνωσης και της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα,. ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης αποχώρησε από το κόμμα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 24/11 μέσω ανάρτησης του στο Facebook.
«Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ' ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά», σημειώνει ο Γ. Κυρίτσης.
Δείτε την ανάρτησή του

3.Βαρεμένος: Παράθυρο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Η κατάσταση είναι ρευστή»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος αρνήθηκε τον τίτλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν «πρώην βουλευτή σκέτο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Γιώργος Βαρεμένος αρνήθηκε τον τίτλο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε από τους παρουσιαστές να τον αποκαλούν «πρώην βουλευτή σκέτο».

Σε ερώτηση για το εάν σκέφτεται να αποχωρήσει απάντησε: «Δεν έχω ανακοινώσει τίποτα ακόμα. Η κατάσταση είναι ρευστή. Τα πάντα κινούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα, γιατί υπάρχει ένα στρατηγικό αδιέξοδο στην αντιπολίτευση μπροστά σε μια σαρωτική σημερινή εξουσία που κάνει ότι θέλει στη χώρα».

«Υπάρχει ένα κενό στον χώρο της αντιπολίτευσης γενικότερα και αυτό το κενό δεν μπορεί να μείνει έτσι. Κάποια στιγμή θα καλυφθεί. Για να υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση πρέπει να υπάρξει πειστική εναλλακτική. Ας πάρουμε τους αριθμούς. Αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση, αν βγάλουμε το ΚΚΕ απ' έξω, απομένει ένα 30%. Αυτή ήταν η προοδευτική παράταξη μέχρι τώρα ιστορικά στην Ελλάδα που ήταν πάντα πλειοψηφία; Από που και ως που έγινε η Δεξιά απόλυτα κυρίαρχη δύναμη στην Ελλάδα; Πάντως αριθμητικά δεν είναι η εναλλακτική λύση που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα», τόνισε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline