Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024  07:25:05

Στροφή Κασσελάκη αναγκαστικά στην ήπια γραμμή εσωκομματικά

Μετά τις αποχωρήσεις των εννέα βουλευτών αλλά και την αυστηρή κριτική Τεμπονέρα και άλλων στην Πολιτική Επιτροπή, μετριοπαθής και σε χαμηλούς τόνους εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, με την Πολιτική Γραμματεία να καταλήγει σε μια «ήπια γραμμή» απέναντι σε όσους αποχώρησαν, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει δυνάμεις, αλλά και το επίπεδο της συζήτησης.

Άλλωστε, υποχώρηση σημειώθηκε από πλευράς της ηγεσίας και στο θέμα του άτυπου Πολιτικού Κέντρου, καθώς ο κ. Κασσελάκης είχε αναφερθεί δημόσια τρεις φορές στην πρόθεσή του να το συγκροτήσει μέχρι χθες, οπότε εγκατέλειψε την ιδέα, αποφασίζοντας αντί ενός νέου οργάνου, να μετατρέψει την Πολιτική Γραμματεία σε Πολιτικό Κέντρο.

Η παραπάνω εξέλιξη σχετίζεται με το γεγονός ότι δεν είναι εφικτό να αντικατασταθούν τα 17 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που αποχώρησαν, αφού δεν υπάρχουν αναπληρωματικοί, ούτε και τα 103 από τα 302 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα έχει εκλεγεί από τη βάση. Με αυτό το δεδομένο, τα κομματικά όργανα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, έστω και με αρκετές απώλειες μέχρι το συνέδριο του Φεβρουαρίου, οπότε και προγραμματίζεται να εκλεγούν νέα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση.

Πάντως, η αποστροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πως «εσείς είστε το πολιτικό κέντρο. Χρειάζεται να σκεφτούμε νέα μοντέλα και να παράξουμε πολιτική. Να εργαζόμαστε ισότιμα με ανοιχτό μυαλό και με σεβασμό. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο βιολί, είμαστε μια ορχήστρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να υποταχτεί το εγώ στο εμείς» αναγνώστηκε ως γέφυρα προς τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη, τα οποία παρακολουθούν τα δημοσκοπικά ευρήματα των τελευταίων ημερών, αλλά και την κινητικότητα εντός του κόμματος.

Πολύ περισσότερο, όταν νέο κύμα αποχωρήσεων στελεχών αναμένεται στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς συνεδριάζει το Σάββατο το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας, όπου θα σημειωθεί, κατά πληροφορίες, μεγάλο κύμα φυγής, ενώ ενήμερη για την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις των νεότερων στελεχών φέρεται και η κομματική ηγεσία. Παράλληλα, τα μηνύματα που φτάνουν από τις κατά τόπους νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις μιλούν για νέο κύκλο εξόδου τα επόμενα εικοσιτετράωρα και μέχρι την Κυριακή, όταν 1.000 μέλη έχουν ήδη παραιτηθεί από την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και εξής, με τις εγγραφές νέων μελών να ανέρχονται χθες στις 180.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline