Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  06:25:53

Να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των επίμαχων προϊόντων λόγω κερδοσκοπίας εταιρειών

Στις επαφές τους με τους πολίτες οι βουλευτές όλων των κομμάτων βρίσκονται αντιμέτωποι με την μεγάλη αγωνία των πολιτών για το υψηλό κόστος διαβίωσης και τον «εφιάλτη» του σούπερ μάρκετ.


Στον απόηχο των προστίμων προς εταιρείες για αισχροκέρδεια, οι πολίτες και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και το ΠΑΣΟΚ δια του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα προϊόντα επί των οποίων επιβλήθηκαν οι χρηματικές ποινές, ώστε να τα γνωρίζουν οι καταναλωτές και να αντιδράσουν αναλόγως.

Ο νόμος 5045 του 2023 είναι συγκεκριμένος και προβλέπει μόνο δημοσιοποίηση των εταιρειών στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα άνω των 50.000 ευρώ, είναι η θέση του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο επισημαίνει ότι σε περίπτωση δημοσιοποίησης ενός κωδικού μίας συγκεκριμένης μάρκας προϊόντος θα υπήρχε ο κίνδυνος «τιμωρίας» και των άλλων κωδικών της ίδιας μάρκας, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην αγορά.

«Δημοσιοποιούνται τα ονόματα των εταιρειών. Ως προς τους κωδικούς αυτό που μπορώ να σας πω εγώ είναι ότι στις περιπτώσεις μεγάλων προστίμων, οι κωδικοί αυτοί μπαίνουν στην πρωτοβουλία για τη μόνιμη μείωση τιμής. Άρα, είναι διπλό το κέρδος. Και εισπράξεις από τα πρόστιμα αλλά και περαιτέρω μείωση των τιμών στη συνέχεια, με τη σταθερή μείωση τιμής, τουλάχιστον 5%» περιορίστηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline