Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024  00:31:52

Ο 45χρονος Αλέξης Χαρίτσης θα είναι μάλλον ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα. Σε πρώτη φάση στη Βουλή, όπως ο Σ. Φάμελος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το βιογραφικό του. Κύριο

Το θέμα της αρχηγίας του νέου κόμματος θα λυθεί οριστικά μάλλον σε ειδικό συνέδριο του νέου φορέα.

-Ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα και της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα δημιουργήσουν οι βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε η Πέτη Πέρκα, βουλευτής Φλώρινας σύζυγος του τέως υπουργού και γραμματέα κ. Βίτσα.. Σε δύο στάδια και σε δύο χωριστές διαδικασίες.

Μιλώντας στο MEGA, η Πέτη Πέρκα ανέφερε πως ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι ο αρχηγός του πολιτικού φορέα που «θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα», και μάλιστα για την Κοινοβουλευτική Ομάδα είπε πως υπάρχει μία έντονη κινητικότητα και από ανθρώπους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πάμε να κάνουμε ένα φορέα που θα ανακτήσει μία αξιοπιστία. Θα έχει ψηλά το θέμα της κλιματικής αλλαγής και ποιες θεσμικές αλλαγές θέλει η χώρα. Κατά πάσα πιθανότητα ο Αλέξης Χαρίτσης θα είναι αρχηγός», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανεξάρτητη πλέον, βουλευτής, Πέτη Πέρκα, επανέλαβε τους λόγους της απόφασης να αποχωρήσει.
«Προφανώς είναι πολιτικοί οι λόγοι. Έχουμε πει πολλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που έχω να πω είναι πως έχει έλλειμα πολιτικής κουβέντας και δημοκρατικής διαδικασίας. Θα ήθελα να αναφέρω ένα πρόσφατο παράδειγμα.

Είμαι βουλευτής Φλώρινας και στη Φλώρινα υπάρχει μία νομαρχιακή επιτροπή που αριθμεί 21 άτομα και ξαφνικά βγήκε ένα κείμενο ως Νομαρχιακή Φλώρινας που ζητά την έδρα μου πίσω, το οποίο όμως, ήταν εις γνώση μόνο των 6-7. Δεν έγινε δημοκρατικά. Τα υπόλοιπα μέλη σκέφτονται να αποχωρήσουν. Κλάπηκε η υπογραφή τους».
Επίσης τόνισε πως «ο κ. Κασσελάκης αποκεφάλισε στελέχη που είχαν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασία, συνέχισε με διώξεις δημοσιογράφων μέχρι την Κεντρική Επιτροπή που ακούσαμε για το προσωπικό δημοψήφισμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικά είναι ένα κόμμα θολό. Υπάρχει έλλειμα δημοκρατίας αλλά και ο πολιτικός λόγος. Δεν μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δόκιμος και να μαθαίνει τώρα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα.
Είναι βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019.Ο πατέρας του ήταν επί χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Το διάστημα 2015-2019 διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης (αρμόδιος για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, για θέματα βιομηχανίας και για την Αναπτυξιακή Στρατηγική), Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2013.

Aπόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέματα ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θεωρείται χαρισματικός, καλό μυαλό και συνεργάσιμος. Είχε ταχθεί υπέρ της αρχηγικής υποψηφιότητας της Εφης Αχτσιόγλου και διατέλασε επιτελής της,

Ειδικότερα, στην πρώτη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Στη δεύτερη κυβέρνηση Τσίπρα ήταν υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ. Μετά τον ανασχηματισμό της 5ης Νοεμβρίου του 2016 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης[. Μετά τον ανασχηματισμό της 29ης Αυγούστου 2018 ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών,[5] θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις 13 Ιουνίου του 2019.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας[7] και εξελέγη με 16.279 ψήφους.[8] Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ[9] και παρέμεινε στη θέση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline