Κυριακή 28 Απριλίου 2024  01:50:38

Σωκράτης Φάμελλος: Εκαναν λάθος αυτοί που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να επανεκκινήσει, μετά τις ήττες στις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές, ως κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Οι αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσονται σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνία βλέπει τα όνειρά της για ένα καλύτερο μέλλον να κατεδαφίζονται με τη διάψευση όλων σχεδόν των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Η ακραία ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, η μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, η ευρεία αναδιανομή εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, η αύξηση των φόρων, η καρτελοποίηση κρίσιμων κλάδων της οικονομίας σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας, ο περιορισμός πρόσβασης στα βασικά αγαθά και η αποδυνάμωση του κράτους δικαίου, των Ανεξάρτητων Αρχών και κατ' επέκταση βασικών δημοκρατικών λειτουργιών, είναι το εμφανές πλέον σχέδιο του κ. Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη συγκυρία, η αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη λύση για μια προοδευτική κυβερνητική διέξοδο, όπως έχει αποδείξει η κυβερνητική του θητεία, είναι σαφέστατα μια σημαντικά αρνητική εξέλιξη, τόσο για το κόμμα και την Αριστερά όσο και για τα συμφέροντα της ίδιας της κοινωνίας. Και γι' αυτό φέρνουν ξεκάθαρη ευθύνη οι αποχωρήσαντες.

Είναι μια λανθασμένη κίνηση για πολλούς λόγους αλλά και γιατί όσοι αποχωρούν δεν περίμεναν το προγραμματισμένο Συνέδριο για να εκφράσουν τις πολιτικές τους διαφωνίες και δεν τις έθεσαν στα όργανα του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να επανεκκινήσει, μετά τις ήττες στις εθνικές και τις δημοτικές εκλογές, ως κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με ενισχυμένο το οικολογικό και κλιματικό του πρόσημο αλλά και τον μεταρρυθμιστικό του χαρακτήρα, με ουσιαστική σύνδεση με την επιστήμη, τον κόσμο της παραγωγής και τη νεολαία, ώστε να εκφράσει τις ανάγκες τους. Καταθέτοντας πρόταση για ένα εναλλακτικό σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο.

Και να συμβάλει σε ένα πλατύ δημοκρατικό μέτωπο που απαιτείται για να υπερασπιστούμε το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αμφισβητούνται ξεκάθαρα από τις κυβερνητικές επιλογές, όπως και τη διαφάνεια και την ισοτιμία.

Η πολιτική και δημοκρατική διαδικασία εσωκομματικού διαλόγου και πολιτικής παραγωγής είναι αναγκαία και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και για την ελληνική κοινωνία. Για να περιγράψουμε και να αποφασίσουμε για τα χαρακτηριστικά του κόμματος και την απεύθυνση και γείωσή του στην ελληνική κοινωνία. Γιατί μόνο η αλλαγή προέδρου σαφέστατα δεν αρκεί για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας αλλά και για να προσφέρουμε σε αυτήν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε και οφείλει να εκφράσει ξανά την ελπίδα και την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο για την ελληνική κοινωνία και ειδικά για τη νέα γενιά. Και δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε μια εσωστρέφεια υποτιμώντας τις επιλογές της κοινωνίας. Της κοινωνίας που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση, ως ανάχωμα στον οδοστρωτήρα Μητσοτάκη αλλά και ως ελπίδα για ένα προοδευτικό αύριο. Οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την ευθύνη.
Ο κ. Σωκράτης Φάμελλος είναι πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline