Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  04:31:24

Ο Αλέξης Τσίπρας αφού απέτυχε ως (καθυστερημένος) ειρηνοποιός, τελικά εντάχθηκε στο «κόμμα του Στ. Κασσελάκη», που συνεχώς φθίνει.. Δεν κράτησε τελικά καμία απόσταση η διαφοροποίηση. Κύριο

Θεωρείται από τους αποχωρήσαντες συντρόφους ότι ο Αλέξης Τσίπρας μεταβλήθηκε από προχθές ως μέρος του όλου προβλήματος ή έστω όμηρος σε ένα πολιτικό χώρο με «αλλοπρόσαλλη ηγεσία» και κακές προοπτικές.

1.Κατά τα άλλα θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συνομίλησε με όλους, λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η ομιλία Κασσελάκη, μέσα σε κλίμα φθοράς, απογοήτευσης και αγωνίας για συνεχής φθορά στο μέλλον τους.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκε με ένα ιδιαίτερα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, για τη συνεδρίαση του οργάνου του κόμματος, που ξεκίνησε με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας μπαίνει στην αίθουσα της Βουλής για τη συνεδρίαση της ΚΟ

Ίσως να ήταν και μια ευκαιρία εκτόνωσης η αναγκαίας παρηγοριάς για τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης – οι οποίοι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην αρχηγό τους – μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και το κύμα αποχωρήσεων στελεχών και μελών που μοιάζει να μην έχει τελειωμό...

Αγκαλιές για τον πρώην πρόεδρο, υπό τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα των Σβίγκου – Γεροβασίλη
Γεγονός είναι, πάντως, ότι οι κάμερες απαθανάτισαν τον Αλέξη Τσίπρα ιδιαίτερα ευδιάθετο και χαμογελαστό, να χαιρετά και να συνομιλεί σχεδόν με όλους τους συντρόφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να «στήνει» πηγαδάκια με ορισμένους εξ αυτών.

Τι να λέει η Όλγα Γεροβασίλη στον Αλέξη Τσίπρα;

«Ξεκαρδισμένος» μοιάζει ο Νίκος Παππάς, συνομιλώντας με τον πρώην αρχηγό του

Να γελάνε με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείεται...

Χειραψίες και χαμόγελα σε όλους «μοίρασε» ο Αλέξης Τσίπρας

Η Αθηνά Λινού χαιρετά θερμά τον Αλέξη Τσίπρα
Το ύφος του, πάντως, άλλαξε όταν άρχισε να μιλάει ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς ο προκάτοχός του έμοιαζε να τον παρακολουθεί με προσοχή και προβληματισμό – διόλου παράξενο, δεδομένων των εσωκομματικών εξελίξεων...

Άρχισε η ομιλία Κασσελάκη...

«Ζόρικα» τα πράγματα...

Τα λόγια είναι... περιττά

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χειροκρότημα που εισέπραξε ο πρώην πρωθυπουργός διήρκεσε περί τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ το χειροκρότημα όταν μπήκε ακολούθως ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακριβώς 11 δευτερόλεπτα. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά την διάσπαση και τις μαζικές αποχωρήσεις μελών και στελεχών ανά την χώρα και ήταν επίσης και η πρώτη θεσμική δημόσια παρουσία του κ. Τσίπρα μετά την ρήξη που ανεπιτυχώς επιχείρησε ο ίδιος να αποτρέψει, σημειώνει η ίδια πηγή.

Υπό μια έννοια ήταν το πρόσωπο της χθεσινής συνεδρίασης. Εισήλθε χαμογελαστός, με γκριζαρισμένους πλέον κροτάφους, αντάλλαξε πολλές χειραψίες και έβγαλε και σέλφι, ενώ προτίμησε να κάτσει στα ορεινά δίπλα στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη. Παρακολούθησε την ομιλία Κασσελάκη με ύφος προβληματισμένο, ειδικά όταν ο διάδοχός του αναφέρθηκε στα τραύματα του πρόσφατου σχίσματος.

«Κάποτε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την αίθουσα είχε 149 Βουλευτές. Μετά είχε 145. Μετά 86. Μετά 71. Και τέλος 47. Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε 9 χρόνια», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Κασσελάκης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline