Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024  19:00:58

Κασσελάκης με αυτοπεποίθηση και αυτάρκεια: «Έχω τη συνείδηση μου καθαρή. Έκανα τα πάντα για την ενότητα. – Στόχος να έλθουμε πρώτοι στις Ευρωεκλογές, πάνω από τη Νέα Δημοκρατία». Κύριο

«Ο γέγονε, γέγονε» για τους «11» αλλά με διάθεση πολεμική, ενισχυμένος και από στενό κύκλο εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα και τη χθεσινή του δήλωση από τη Ρώμη περί αναγκαίας ενότητας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζει την δημιουργία της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με τους 11 αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ και την δική του τακτική. – Όσα δήλωσε ότι πιστεύει για τις Ευρωεκλογές.
Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha παραχωρεί αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης, την στιγμή που η ομάδα των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνουν και επίσημα την νέα Κοινοβουλευτικής τους Ομάδα.

«Το βασικό είναι να παραμείνω ο Στέφανος για τον κόσμο. Και πρόεδρος και Στέφανος. Βούλησή μου να σπάσω αυγά», είπε αρχικά ο κ. Κασσελάκης κατά την έναρξη της συνέντευξης.
Ερωτηθείς για το διαζύγιο με την εν λόγω ομάδα, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω των δημοκρατικό κόσμο. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό. Έχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων αλλά αναλογίζομαι την πραγματικότητα της χώρας. Ο γέγονε, γέγονε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών».

Πρόσθεσε δε ότι «περάσαμε μία διάσπαση, θα υπάρξει όμως μια μεγάλη ανανέωση, μία ριζική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται ένα σχέδιο και το έχουμε, ο κόσμος θα το δει».
«Την συνείδησή μου την έχω καθαρή, προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα» υπογράμμισε αναφερόμενος σε μία δήλωση του Αλέξη Χαρίτση.

Πάμε για την απόλυτη ανατροπή

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας για τις επικείμενες ευρωεκλογές του 2024, έθεσε ως στόχο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Νίκη πρωτιάς, πάνω από τα όποια ποσοστά της Νέας Δημοκρατία ς και του Κυρ.Μητσοτάκη. Ετσι, το εκλογικό 17,8% του Ιουνίου είναι η αφετηρία για την πρωτιά, όχι ο τελικός στόχος για τον Ιούνιο των Ευρωεκλογών του 2024..
«Πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή», ξεκαθάρισε λέγοντας παράλληλα ότι «είναι εθνική αναγκή, επιτέλους να δώσει ο κόσμος την απάντησή του στον κ. Μητσοτάκη, κατά τρόπο κατάδηλο για τι ς επιδιώξεις-=φιλοδοξίες του.

2.ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ελπίζει να ξαναστήσει τα πεσμένα κομμάτια του κόμματος – Οι τέσσερις άξονες ανασυγκρότησης

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Νίκο Παππά. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να βάλει στο «παιχνίδι» και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, επενδύοντας σε έναν πιο ενεργό ρόλο των βουλευτών.
Πώς επιδιώκει ο Στέφανος Κασσελάκης να ξεπεράσει το βαρύ πλήγμα της διάσπασης - Στα σχέδιά του η ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού, η «τράπεζα στελεχών» και το άνοιγμα σε πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Να ανατρέψει την αρνητική κατάσταση που υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιχειρήσει το αμέσως επόμενο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης, φιλοδοξώντας να αφήσει πίσω τα όσα έγιναν τους τελευταίους δυόμισι μήνες από την ημέρα που κέρδισε την ηγεσία του κόμματος. Και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, μόλις σε εννέα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχασε το 68% της κοινοβουλευτικής του δύναμης: από 149 βουλευτές, μετά είχε 145, μετά 86, μετά 71 και έφτασε να έχει 47 μέχρι την εκλογή του. Ακολούθησαν και οι αποχωρήσεις των 11 για να φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα στους 36 και να βρίσκεται πίσω πλέον από το ΠαΣοΚ στις μετρήσεις, μια κατάσταση που αρχίζει να παγιώνεται σε όλες τις έρευνες.

«Απόσταση από τις κοινωνικές μεταβολές»

«Σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μια απόσταση πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών» είναι η άποψη του Στ. Κασσελάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ξέρει ότι αυτή την κατάσταση πρέπει να ανατρέψει σε μια χρονική στιγμή που πιέζεται από τα γεγονότα μετά και την αποχώρηση των 11 βουλευτών και τη δημιουργία μιας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που εκ των πραγμάτων θα βρεθούν απέναντι.

Πώς θα ξεπεράσει αυτή την κατάσταση; Το κλασικό ρητό είναι με φυγή προς τα εμπρός. Σε ρητορικό επίπεδο είναι καλό, αλλά χρειάζεται πολύ σοβαρή, μεθοδική και οργανωμένη δουλειά για να αλλάξει το κλίμα. Αυτό δείχνει να το κατανοεί, καθώς θεωρεί ότι η λύση είναι ένα ανοιχτό, αποδοτικό, κοινωνικό κόμμα, που δεν θα είναι δέσμιο σε κανένα μηχανισμό.
Ηδη στη φρασεολογία του βάζει όρους όπως «Αριστερά της ευθύνης», η «πατριωτική Αριστερά», η «σύγχρονη Αριστερά», η «κυβερνητική Αριστερά» και δείχνει διάθεση σύνθεσης και ομοιογένειας του κόμματος με το στελεχιακό δυναμικό που υπάρχει.

Η επένδυση σε «τράπεζα στελεχών»

Την ίδια στιγμή θα ανοιχτεί το επόμενο διάστημα σε πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ ή σε όσα δεν είχαν αξιοποιηθεί ή δεν τους είχε κάνει κανείς κρούση τα προηγούμενα χρόνια και έχουν διάθεση να προσφέρουν. Ουσιαστικά θα δημιουργηθεί, αλλά τώρα υπάρχει διάθεση να γίνει λειτουργική, μια βάση δεδομένων με στελέχη, δηλαδή μια «τράπεζα στελεχών» με «βαριά βιογραφικά».
Με αυτόν τον τρόπο θα επιχειρήσει να κάνει πράξη την ανανέωση και να φέρει κόσμο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να αντιμετωπίσει και επί της ουσίας την πραγματική και όχι επικοινωνιακή «αιμορραγία» στελεχών υψηλού τεχνοκρατικού επιπέδου και στιβαρής ιδεολογικής συγκρότησης.

Στο «παιχνίδι» θέλει να βάλει και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με πιο ενεργό ρόλο των βουλευτών, τους οποίους συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας για ποτό και φαγητό, μια κίνηση που έγινε στο πλαίσιο της σύσφιγξης των σχέσεων, καθώς ο ίδιος δεν είναι καθημερινά στο Κοινοβούλιο.

Ανασυγκρότηση και περιοδείες

Παράλληλα, θα δώσει έμφαση στην ανασυγκρότηση του κομματικού μηχανισμού και θα ξεκινήσει και ο ίδιος μεγάλο κύκλο περιοδειών, όπως θα κάνουν και κεντρικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ειδικά σε νομούς όπου πλέον, μετά και τις αποχωρήσεις, το κόμμα δεν έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Μια άλλη κίνηση του Στ. Κασσελάκη για να πετύχει τη μέγιστη δυνατή ενεργοποίηση στελεχών είναι η μετατροπή της Πολιτικής Γραμματείας σε άτυπο πολιτικό κέντρο που θα συζητεί τη στρατηγική και τις τακτικές κινήσεις. Αυτή θεωρήθηκε επιβεβλημένη για να μπουν στο παιχνίδι και κεντρικά στελέχη που θεωρούν πως είναι παραγκωνισμένα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline