Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  07:16:13

Αποκαθήλωση του Βαγ. Μαρινάκη ζητούν οι τέσσερις (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης). Τον θεωρούν υπαίτιο των τελευταίων εντάσεων... Κύριο

Μητσοτάκης: «Θα τιμωρηθούν, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, αυτοί που την υποκινούν ή έστω ανέχονται την αθλητική βία».

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

1.Καιρό τώρα οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν έντονες και επίσης εκείνες του αρειμάνιου επικριτή του Βαγ. Μαρινάκη για λογαριασμό του Ολυμπιακού κατά της Πολιτείας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την «σάπια κατάσταση και τη διαφθορά» στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο και με απαξιωτικές εκφράσεις για τα αρμόδια όργανα τάξης της Πολιτείας. Με αποτέλεσμα ενόχληση των άλλων προέδρων ομάδων, κλίμα φθοράς, διαίρεσης και ομάδες φανατικών και βίας στον χώρο του ποδοσφαίρου και εκτεταμένης οργής στον κυβερνητικό χώρο, μάλιστα συσσωρευμένης από καιρό.

2.Αλυσιδωτές και γεμάτες ένταση είναι οι εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο κορυφής, όπου επικρατεί η διαίρεση και η αντιπαλότητα, συχνά χωρίς αρχές.. Με πρωτοβουλία των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρη κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρίσκεται στην προεδρία της Super League! Ήδη τον κατηγορούν ότι προκάλεσε πολλές συγκρούσεις με το υπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ, την ΑΕΚ και άλλους φορείς και πρόσωπα του ποδοσφαίρου και γενικά του ομαδικού αθλητισμού,.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του SDNA πρόκειται για μια πρωτοφανή κινητοποίηση των μεγάλων ελληνικών ΠΑΕ που δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ότι θεωρούν ως πρόβλημα την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία της Super League.

Με κοινή επιστολή που υπογράφουν οι ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Άρης ζητούν επί της ουσίας να τελειώσει εδώ και τώρα από την προεδρία της Λίγκας ο Μαρινάκης καθώς προφανώς τον θεωρούν υπαίτιο για όλα τα τελευταία γεγονότα που εκθέτουν ομάδες που δεν ευθύνονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η πρόταση μομφής κατατέθηκε ήδη και θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ήδη απόλυτη πλειοψηφία από τις ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου!
Επί της ουσίας δηλαδή ο Μαρινάκης τελείωσε κι είναι μια πράξη που δεδομένα έχει τη δική της σημειολογία. Ειδικότερα όταν την υπογράφουν μαζί Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αλλά και ΠΑΟΚ, Άρης! Με την όποια αντιπαλότητα υπάρχει να περιορίζεται εντός των 4 γραμμών του γηπέδου όταν το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο.

2.Οργή Μητσοτάκη για τα επεισόδια στου Ρέντη: Εγκληματική επίθεση στην αστυνομία

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να νικήσουμε τη μάχη με την οπαδική βία»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την οργή του για τα επεισόδια στου Ρέντη, κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.
Στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που έκανε στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εγκληματική επίθεση» στην αστυνομία και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα «νικήσει» τη μάχη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

«Θέλω να κάνω μια αναφορά στην εγκληματική επίθεση που δέχτηκε η αστυνομία κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ, η οποία είχε ως συνέπεια τον τραγικό τραυματισμό ενός αστυνομικού», έγραψε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία», συμπλήρωσε και κάλεσε τον κόσμο «να πούμε μαζί μια προσευχή» για τον αστυνομικό που δίνει αγώνα για τη ζωή του. «Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας», συμπλήρωσε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline