Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  22:32:23

Επεκτείνεται και στον αθλητισμό η θεωρία των «εγκληματικών ομάδων». Επιπλέον, η συνένωση (εκατοντάδων) δικογραφιών, όπως έγινε με την «Χρυσή Αυγή». Κύριο

Ομοσπονδία αστυνομικών: Χάδια τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία. Δεν θα αποδώσουν.

1.Αποφασισμένη να κινηθεί θεσμικά αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που της παρέχει ο νόμος είναι η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Εκτός από την απόφαση όλοι οι αγώνες της Super League να διεξάγονται έως τις 12 Φεβρουαρίου κεκλεισμένων των θυρών ακολουθεί και μια άλλη οδό έτσι ώστε να αναζητηθεί η ύπαρξη τυχόν εγκληματικών οργανώσεων που με πρόσχημα τον αθλητισμό δρουν μέσα στον χώρο αυτό τελώντας αξιόποινες πράξεις. Τα βήματα που ακολουθούνται θυμίζουν τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύφθηκε η δράση της «Χρυσής Αυγής».

Έτσι, μέσα σε αυτό το δίμηνο, θα επιδιωχθεί η συνένωση των δικογραφιών που αφορούν σε περιστατικά οπαδικής βίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες με εγκληματική δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολλά περιστατικά που έχουν απασχολήσει τις αρχές όσοι κινούνται στον χώρο αυτό και τελούν πράξεις σαν αυτή που ζήσαμε στα τραγικά γεγονότα του Ρέντη δείχνουν να κινούνται ως μέλη εγκληματικής ή εγκληματικών οργανώσεων.

Για τον λόγο αυτό και αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Μάλιστα, οι υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.
Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, «η δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις».

2.Ομοσπονδία αστυνομικών: «Χάδια» τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την οπαδική βία

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζουν ότι ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε σε αγώνα βόλεϊ και επισημαίνουν ότι σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ ή το χειρότερο ότι γίνονται ραντεβού θανάτου μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις
«Χάδια» χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τα μέτρα που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης για την οπαδική βία.

Όπως υποστηρίζει η ΠΟΑΣΥ η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει πρόσθετα και πραγματικά σκληρά μέτρα. Μάλιστα τονίζουν πως επιμένουν στη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων καθώς και απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Με περισσή αγωνία αναμέναμε από το Σάββατο, Αστυνομία και Κοινωνία, τα μέτρα τα οποία θα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έθεταν τέλος στα φαινόμενα του χουλιγκανισμού και του εξευτελισμού της έννοιας του αθλητισμού. Όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τα όσα εξήγγειλε ο κύριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Προφανώς η έννοια της σκληρότητας είναι τελικά πολύ ελαστική ως προς την ερμηνεία και την εφαρμογή της. Τόσο ελαστική που έφτασε να ασχοληθεί με το αν θα υπάρχουν οπαδοί στους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1. Άραγε, πέρασαν τόσες πολλές μέρες από την Πέμπτη 7/12/2023 που ξεχάστηκε ότι ο συνάδελφός μας τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διεξαγωγή αγώνα βόλεϊ ή μήπως ξέχασαν κάποιοι ότι σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ ή το χειρότερο ότι γίνονται ραντεβού θανάτου μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Με την κοινή ανακοίνωσή μας την 8/12/2023 ζητήσαμε άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων καθώς και απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, έως ότου όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ιδιοκτήτες-παράγοντες του αθλητισμού, αντιληφθούν ότι απέναντί τους έχουν την οργανωμένη πολιτεία, τους θεσμούς της και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που απορρίπτει όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στον αθλητισμό.

Αντ' αυτών ανακοινώθηκε μία δέσμη «μέτρων» μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1, έλεγχος ταυτοπροσωπίας και άλλες δευτερεύουσας σημασίας προβλέψεις. Ξεκάθαρα, λοιπόν, προκύπτει ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι στους αθλητικούς χώρους και να φορτώνεται ευθύνες που δεν της ανήκουν έχοντας να αντιμετωπίσει εγκληματικές αγέλες χούλιγκαν οι οποίοι απλά δεν θα κάνουν το βρώμικό έργο τους σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο άλλο άθλημα επιθυμούν.

ΚΑΛΟΥΜΕ για μία ακόμα φορά, με όση μεγαλύτερη ένταση μπορεί να έχει η φωνή μας την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα και αυτή τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι «χάδια», όπως αυτά που ανακοίνωσε.

Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι το χτένι έσπασε και ο κόμπος χάθηκε. Εάν δεν τολμήσετε τώρα να φανείτε, όχι σκληροί αλλά δίκαιοι, απέναντι στο υγιές κομμάτι της κοινωνίας, δεν θα το καταφέρετε ποτέ.

Οι ευκαιρίες δίνονται ελάχιστες φορές και σε όποιον τολμάει να τις αδράξει όταν πρέπει. Ειδάλλως θα καταλήξετε και εσείς να συναριθμηθείτε με όλους αυτούς που κοίταζαν φοβικά το πρόβλημα και φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline