Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024  00:43:03

O Μητσοτάκης κυβερνάει χωρίς αντιπολίτευση...». Το πιστεύουν επτά και πλέον Ελληνίδες- Έλληνες στους δέκα. Θεωρούν κακό, ανησυχητικό γεγονός για τη Δημοκρατία την ανίσχυρη αντιπολίτευση ("Τάσεις" της MRB). Κύριο

Αυτό το φάσμα απαξίωσης- ανησυχίας φέρεται να διαπερνά όλες τις κατηγορίες ψηφοφόρων και οπαδών όλων των κομμάτων, ακόμα και της ΝΔ σε υψηλά ποσοστά.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα της MRB «Tάσεις» μόνο ένα 20% των πολιτών δεν διαπιστώνει αυτή την έλλειψη.

Διακομματική και πανελλήνια η διαπίστωση : Tο 74% πιστεύει ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι δημοσκοπικές τάσεις της MRB για τον Δεκέμβριο κα με τις τάσεις του δεύτερου εξαμήνου του 2023. Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,1% η Νέα Αριστερά. Οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου αποτελούν το μεγάλο επίδικο, τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις.

Ειδικότερα, το β' μέρος των τάσεων της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έδειξε πως υπάρχει «μονοκρατορία» της ΝΔ, με το συντριπτικό ποσοστό του 74% των πολιτών να θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, σε αντίθεση με το 20,8% που απάντησε θετικά.

Μάλιστα, από το ποσοστό που θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση, το 70,7% ανησυχεί για αυτό, ενώ το 28,7% δηλώνει πως δεν ανησυχεί.

Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Παράλληλα, υψηλή συσπείρωση παρουσιάζει η Νέα Δημοκρατία στο 89,4%, η οποία έχει διαρροές προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,7%, άλλο κόμμα 2,1%, Ελληνική Λύση 1,6%, ΠΑΣΟΚ 1,2% και ΣΥΡΙΖΑ 1%.
Αντίθετα η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ κινείται μόλις στο 67,4%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει προς το ΠΑΣΟΚ το 12,4%, προς το ΚΚΕ το 7,3%, προς αδιευκρίνιστη ψήφο 4,4%, προς άλλο κόμμα 2%, προς την Πλεύση Ελευθερίας 1,9% και προς την Νέα Αριστερά μόλις 1,7%.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline