Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  23:07:04

Προβληματίζει η ομαδική άρνηση των ΜΑΤ για μέτρα τάξεως στην Αλεξάνδρας.... Πρωτοφανές το φαινόμενο στην ιστορία της ΕΛΑΣ.. Ανησυχία για τυχόν συνέχεια. Κύριο

Ερμηνείες για το κλίμα απογοήτευσης, οργής, απαξίωσης, έλλειψης προστασίας κακών αμοιβών και συνθηκών εργασίας στην Αστυνομία. Ιδιαίτερα στις μάχιμες μονάδες της-από την νέα «Άμεση Δράση» έως τα ΜΑΤ και τις ειδικές μονάδες αστυνόμευσης.

1.Ομαδική άρνηση και αισθήματα απειθαρχίας και οργής, έστω προσωρινά και λιγότερο «Λευκή απεργία» από τα ΜΑΤ προχθές.: Πέντε διμοιρίες δεν πήγαν στη Λεωφόρο για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τα αναγκαία μέτρα τάξεως και συγκεκριμένα για αυστηρό έλεγχο των φιλάθλων. Εκείνων των ομάδων βίας , θρασύτητας και εκτόξευσης μολότωφ (και τελευταία επικίνδυνων ναυτικών φωτοβολίδων),με απαράδεκτη συμπεριφορά σε πολλές περιπτώσεις βαρβαρότητας των «φιλάθλων» και συνέπειες θύματα αστυνομικούς. Αμυνόμενους, με πολύωρες ταλαιπωρίες, τραυματιζόμενους, βομβαρδιζόμενους από τραμπούκους της βίας και με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους.. Υβριζόμενους, απαξιωμένους κοινωνικά, αν και δήθεν εκτελεστές της νομιμότητας, της κοινωνικής ασφάλειας και της λεηλασίας των πολιτών /

2.Στο πρωτοφανές επεισόδιο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που προβλημάτισε και ανησύχησε πολύ αστυνομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Αρνήθηκαν, πρώτη ερμηνεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη ως αποκορύφωμα της βίας εναντίον τους στα γήπεδα, τους αθλητικούς χώρους, στα συλλαλητήρια, στα Εξάρχεια, στου Παπάγου κλπ.. P Δεκεμβρίου .

Η ομαδική άρνηση αυτή και αντίθεση-αγνόηση στις οδηγίες δεκάδων αστυνομικών των ΜΑΤ έγινε με πρωτοβουλία των ίδιων των αστυνομικών που καλούνται να υπηρετούν σε μέτρα τάξης στα γήπεδα. Δηλαδή, δεν τελούσε υπό την «ομπρέλα» των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών. Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης (14/12) πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν πάρει εντολή να μεταβούν στο γήπεδο του Παναθηναϊκού για τον αγώνα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, σταμάτησαν επιδεικτικά στην αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και αρνήθηκαν να μεταβούν στο γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ζητούσαν οι αστυνομικοί είναι τα ΜΑΤ να μην έχουν εμπλοκή στον έλεγχο των οπαδών και των φιλάθλων στις θύρες των γηπέδων. Οι αιτίες όμως ήταν και παραμένουν πολλές και βαθύτερες,.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι αστυνομικοί είπαν στους προϊσταμένους τους ότι θα μεταβούν μόνον εφόσον σημειωθούν επεισόδια – σε μια έκτακτη κατάσταση αν δημιουργηθεί. Η εντολή που δόθηκε από την Αστυνομία ήταν – υπό αυτές τις συνθήκες – να επιστρέψουν στη βάση τους, στο Γουδί.

3.Πρωτοφανές το φαινόμενο στην ιστορία της ΕΣΑΣ.. Ανησυχία ότι μπορεί να υπάρξει τυχόν συνέχεια απειθαρχίας, μέσα στο υπάρχον κλίμα πικρίας και οργής στην ΕΛΑΣ.

Ερμηνείες ήδη συζητούνται ευρύτερα για το κλίμα απογοήτευσης , οργής, απαξίωσης , έλλειψης προστασίας κακών αμοιβών και συνθηκών εργασίας στην Αστυνομία. Ιδιαίτερα στις μάχιμες μονάδες της-από την νέα «Άμεση Δράση» έως τα ΜΑΤ και τις ειδικές μονάδες αστυνόμευσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline