Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  23:01:18

Θλιβερός ο ανθέλληνας Έντι Ράμα. Δεν βρήκε ούτε μια «μαριονέττα» για νέο, διορισμένο δήμαρχο Χειμάρρας στη θέση του νόμιμου Μπερλέρη... Κύριο

Έτσι.... ανακάλεσε την παραίτησή του ο μαυρισμένος στις εκλογές «δήμαρχος».

-Τον ευτέλισαν διεθνώς, όπως πρόσφατα στη διεθνή Σύνοδο της Ε.Ε., οι άθλιες μέθοδοι του. Αποτυχημένες, αντιδημοκρατικές, ολοφάνερες για την απομόνωση του στη Ευρώπη και ειδικότερα σε Ελλάδα και στην Αλβανία μετά τις ασχημίες που διέπραξε και συνεχίζει να διαπράττει στο μείζον δημοκρατικό –θεσμικό πρόβλημα της Χειμάρας. Σε αναζήτηση προσώπου για μεταβατικό δήμαρχο ο Ράμα κατέληξε να αποτύχει πλήρως. Δεν εξασφάλισε ούτε μία μαριονέττα για να τη διορίσει στη δημαρχία, μετά αλλεπάλληλες κρούσεις του και τις αφειδείς υποσχέσεις. Ματαίως, τελικώς για τα εξευτελισθεί.

Ετσι, την παραίτηση του ανακάλεσε ο ηττημένος πρώην δήμαρχος Χειμάρρας, Γκέργκι Γκόρο, αφού έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να τον αντικαταστήσει με μέλος της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Πλήρης η γελοιοποίηση.
Σε συνέντευξή του ο Γκόρο ανακάλεσε την παραίτησή του, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να ασκεί τα ...καθήκοντά του. Καίτοι καταψηφισθείς στις εκλογές και επιπλέον με βαρειές κατηγορίες εις βάρος του.

Σημειώνεται ότι και ο περιφερειάρχης Αυλώνας τόνισε ότι δεν του έχει υποβληθεί έγγραφη παραίτηση από τον Γκόρο.
Μάλιστα τα μέσα της Αλβανίας κάνουν λόγο για τρία πρόσωπα που έχει προσεγγίσει ο Ράμα, χωρίς όμως να έχει λάβει θετική απάντηση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αδερφός του Φρ. Μπελέρη, Λεονάρδος, δήλωσε ότι ο Ράμα δεν θέλει να χάσει τον δήμο, καθώς αποκαλύπτουν ατασθαλίες, μεταξύ των οποίων, πλαστογραφίες με τα οικόπεδα. Επανέλαβε δε, την πρόταση του αδερφού του, πως αν δεν είναι ο ίδιος ο εκλεγμένος δήμαρχος τότε θα πρέπει να είναι κάποιος άλλοςΑνακάλεσε την παραίτηση ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο Ράμα δεν βρίσκει δικό του έμπιστο πρόσωπο

Σε πολιτική κρίση εξελίσσεται η υπόθεση της Χειμάρρας με επίκεντρο τον δήμαρχο που αντικαθιστά τον εκλεγμένο Φρέντι Μπελέρη και την προσπάθεια της κυβέρνησης του Έντι Ράμα να «φυτέψει» έναν δήμαρχο της αρεσκείας του.

Το Σάββατο είχε γίνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο, που είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον Μπελέρη, είχε υποβάλει την παραίτησή του. Σήμερα ο Γκόρο, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ουσιαστικά ανακάλεσε την παραίτησή του.

Στο ενδιάμεσο, ο Έντι Ράμα είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει τρίτο πρόσωπο στη θέση του νόμιμα εκλεγμένου Μπελέρη και έξω από τον συνδυασμό που κέρδισε.

Πληροφορίες θέλουν τον Ράμα να έχει προσεγγίσει τρία πρόσωπα από την ομογένεια. Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ήταν ένας παλιός βουλευτής από το Αργυρόκαστρο, ένας επιχειρηματίας από τη Χειμάρρα και ένας γνωστός δημοσιογράφος–παρουσιαστής στην Αλβανία ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα.

Ωστόσο και οι τρεις έχουν αρνηθεί να αναλάβουν -έστω και προσωρινά- το αξίωμα.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Μπελέρης που έστειλε μήνυμα από τη φυλακή να μην διορίσει ο Ράμα δικό του δήμαρχο στη Χειμάρρα.

«Όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», είπε.

Ακολούθησε η δήλωση του παραιτηθέντα Γκόρο ο οποίος υπαναχώρησε από την αρχική του παραίτηση, πιθανόν και λόγω της άρνησης των ανθρώπων που προσέγγισε ο Ράμα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline