Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:28:21

Για «σκευωρία» μιλούν και οι δύο πλευρές, αλλά με αντιθετικό νόημα... Με παρελθόν η συνεργατική Πούτιν και Λεπέν για ανατροπή-φθορά του Εμ. Μακρόν. Κύριο

Έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post αποκαλύπτει μια (πολύχρονη) σκευωρία μεταξύ της Μαρί Λεπέν και του Βλαντιμίρ Πούτιν με στόχο να ηττηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν και να αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη και η στήριξή της στην Ουκρανία. Τα νέα σχέδια φθοράς.

Για «σκευωρία» μιλούν και οι δύο πλευρές, αλλά με αντιθετικό νόημα η κάθε μία Έχει παρελθόν η συνεργατική Πούτιν και Λεπέν για ανατροπή-φθορά του Εμ. Μακρόν και για προβλήματα ενότητας και ενιαίας πολιτικής στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα της Washington Post, η Ρωσία διεξάγει μια επιχείρηση ανατροπής στη Γαλλία, στην οποία σημαντικό ρόλο φέρεται να διαδραματίζει το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν. Επικαλούμενο «έγγραφα του Κρεμλίνου, που απέκτησε ευρωπαϊκή υπηρεσία ασφαλείας», το αμερικανικό ειδησεογραφικό μέσο ισχυρίζεται πως στη «σκευωρία» εμπλέκεται το περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι μέθοδοι που ακολουθούνται συνδυάζουν την επιρροή μέσων κοινωνικής δικτύωσης -που καθοδηγούνται από μια «βιομηχανία τρολ»– και την υποστήριξη κομμάτων της άκρας δεξιάς. Ο ευρύτερος στόχος είναι να αποσταθεροποιηθεί η Ευρώπη, σύμφωνα με την Washington Post.

«Όλες οι κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης θα αλλάξουν», υποστηρίζει ο Ζαν-Λικ Σαφοζέ, πρώην ευρωβουλευτής συνδεόμενος με το RN, τον οποίο επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα, υποστηρίζοντας παράλληλα πως ο Σαφοζέ «εκμισθώνει έναν όροφο της κατοικίας του» στο Στρασβούργο στον νούμερο δύο αξιωματούχο στην ιεραρχία της πρεσβείας της Ρωσίας στη Γαλλία – ο οποίος ήταν στο Συμβούλιο της Ευρώπης μέχρι τον αποκλεισμό της Ρωσίας απ' αυτό το Μάρτιο του 2022, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Καμία σχέση»

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συναγερμού Λοράν Ζακομπελί, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Sud Radio, αρνήθηκε κάθε βάση για συνεργασία και σκευωρία. Όπως είπε υπάρχει «ξεκάθαρη θέση» για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία καταδικάσθηκε από την Μαρίν Λεπέν ήδη από το Φεβρουάριο του 2022.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline