Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  23:05:21

1.500 πίνακες στις ελληνικές πρεσβείες

Μετά την πολιτική σκόνη που σήκωσε η ροζ σημαία στο ελληνικό προξενείο της Νέας Υόρκης, το υπουργείο Εξωτερικών άρχισε να επεξεργάζεται διάφορους τρόπους ώστε τα εν τω πλανήτη προξενεία μας να μη μετατρέπονται σε γκαλερί.

Δεν ξέρω εάν ακόμα έχουν καταλήξει σε κάποιο σχέδιο, αλλά εκείνο που έμαθα είναι ότι ύστερα από συνεννόηση που είχε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την υφυπουργό Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αποφασίστηκε να διατεθούν 1.500 πίνακες ελλήνων καλλιτεχνών προκειμένου να διακοσμήσουν όχι μόνο τα ελληνικά προξενεία αλλά και τις πρεσβείες μας. Βεβαίως οι πίνακες μόνο δεν αρκούν για την ανακαίνιση των ελληνικών διπλωματικών αποστολών. Θα πρέπει να αγορασθούν και άλλοι πίνακες.

Οι φιλοδοξίες δηλώνονται ως περισσότερες και ως συνήθως μένουν στα λόγια στο συγκεκριμένο υπουργείο της διεκπεραιωτικής καθημερινότητας ως πολιτιστικής νοοτροπίας.

Συζητείται έτσι στο υπουργείο Εξωτερικών .ότι υπάρχει σχέδιο ώστε να ανακαινισθούν πολλά κτίρια που στεγάζουν πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές, διότι με την πολυκαιρία ορισμένα από αυτά κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Σε πρώτη φάση θα ανασκευασθούν οι προσόψεις των κτιρίων αυτών, όσων βεβαίως ανήκουν στο ελληνικό κράτος. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να εξευρεθούν τα κονδύλια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline