Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:04:11

Αχταρμάς ολίγον.... Τσιόδρας για ομόφυλα ζευγάρια: Γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί - Γεωργιάδης: Ναι στον γάμο, ίσως και στην τεκνοθεσία. Βορίδης: Οxι και στα δύο, θα καταψηφίσω. Μαρινάκης δεν νοείται υπουργός και να καταψηφίσει. Κύριο

Πολύπλευρος και καθόλου επιπόλαιος, φανατικός και ακροδεξιός-προοδευτικός είναι ο διαχωρισμός θέσεων στον χώρο της φιλελεύθερης παράταξης αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, των παραδόσεων, των αξιών και των θεσμών της.

«Το νομοσχέδιο αφορά σε ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν» δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού
Σχετικά με το αναμενόμενο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών μίλησε - εκτός των άλλων - στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Θα έρθει το νομοσχέδιο, διότι λύνει προβλήματα. Έχει πει ο πρωθυπουργός ότι, θα έ ρθει και θα έρθει με τη σειρά που θεωρεί ο ίδιος», τόνισε ο Δημήτρης Τσιόδρας.
Ως προς τον χρόνο που θα έρθει το νομοσχέδιο, είπε πως, «ο πρωθυπουργός έχει πει πως θα έρθει στη διάρκεια της 4ετίας. Είπε ότι θα το φέρει και θα το φέρει. Εκείνος έθεσε το θέμα. Δεν είναι θέμα της Εκκλησίας, είναι θέμα της εκτελεστικής εξουσίας».

Για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου, είπε πως, «περιμένουμε να έρθει το νομοσχέδιο και θα δούμε τότε πώς θα ψηφιστεί».
Ο Δημήτρης Τσιόδρας τόνισε ότι, το νομοσχέδιο αφορά σε «ανθρώπους και παιδιά που δεν τους βλέπουμε», ενώ απάντησε σε σχετικό ερώτημα ότι, «γάμος και τεκνοθεσία πάνε μαζί, γιατί προφανώς όταν μιλάς για γάμο μιλάς και για τεκνοθεσία. Υπάρχουν διακρίσεις για παιδιά, οι οποίες πρέπει να αρθούν».

2.Η "μεταμόρφωση" του Άδωνη Γεωργιάδη: Συμφωνεί και με τον γάμο και ίσως, με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Για το ξεπάγωμα τον τριετιών, την ψηφιακή κάρτα εργασίας και την ακρίβεια μίλησε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλά αυτό που κάνει μεγαλύτερη έκπληξη είναι, ότι αν και δεδηλωμένος δεξιός και συντηρητικός, ο κ. Γεωργιάδης συμφωνεί και με τον γάμο και εξετάζει ευνοικά καταρχήν την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

"Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στο λιανικό εμπόριο, έχουμε εκδόσει την ΚΥΑ με τους όρους και τον τρόπο που θα εφαρμοστεί. Μέχρι στιγμής εφαρμόζουμε την ψηφιακή κάρτα στις τράπεζες και τα super market, έχει πάει καλά, τώρα πάμε και σε πιο μικρές επιχειρήσεις. Όποιος έχει εργαζόμενο, μισθωτό, θα πρέπει να έχει ψηφιακή κάρτα, βέβαια έχουμε δώσει περίοδο χάριτος", εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.

"Η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο"

"Στην εστίαση και τον τουρισμό η ψηφιακή κάρτα θα εφαρμοστεί τελευταία, γιατί είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβρη στην εστίαση και τον τουρισμό", σημείωσε και πρόσθεσε πως "η ψηφιακή κάρτα είναι το απόλυτο εργαλείο".

Σχετικά με την ακρίβεια δήλωσε: "Με τον μηχανισμό που ονομάζεται "καλάθι του νοικοκυριού" σε ένα 12μηνο υψηλού πληθωρισμού προσφέραμε και στα απορρυπαντικά και στο γάλα μία ευκαιρία μηδενικού πληθωρισμού.
Ακρίβεια υπάρχει γιατί ο πληθωρισμός ανέβηκε πάρα πολύ, δεν μπορεί να μην υπάρχει ακρίβεια, δεν μπορεί να έχουμε τις τιμές πριν από 3 -4 χρόνια. Αλλά κάνουμε ελέγχους και βάζουμε και πρόστιμα, αντιμετωπίζουμε την αισχροκέρδεια."

3. Από την πλευρά του, ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας (ΣΚΑΙ) για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ότι, θα ψηφιστεί και διευκρίνισε πως «δεν υπάρχει "μπρος – πίσω". Ο πρωθυπουργός δεν νομοθετεί με βάση τις ευρωεκλογές ή το πολιτικό κόστος», είπε, συμπληρώνοντας πως, «δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν υπήρξε ανακοίνωση χρόνου, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία σειρά μεταρρυθμίσεων που θα ψηφιστούν σε βάθος τετραετίας. Δεν έχει υπάρξει χρονοδιάγραμμα».

Επίσης σε άλλη δήλωση τόνισε ως προσωπική του άποψη ότι δεν μπορεί υπουργός της Κυβέρνησης, που λειτουργεί συλλογικά πάντα, να αρνηθεί ψήφο σε κάποιο νομοσχέδιο για οποιοσδήποτε λόγο και μάλιστα πολιτικής συνείδησης ( όπως συμβαίνει με τον κ. Βορίδη)
Για το αν θα ερωτηθεί η Εκκλησία σχετικά, τόνισε πως, «δεν νομοθετεί η Εκκλησία, ακούμε τις απόψεις με σεβασμό», ενώ για τον χρόνο ψήφισης του νομοσχεδίου, είπε πως, «το "όλα στην ώρα τους" δεν έχει να κάνει με υπεκφυγές».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline