Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  19:59:05

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Για την πρόταση νόμου που επίκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κ. Αυγέρη δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ εύστοχη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να καταθέσει τη Δευτέρα -είναι και απόρροια της δήλωσης του προέδρου- πρόταση νόμου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ήταν μια πρωτοβουλία που είχε ξανά αναληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ιούνιο 2022. Δεν έγινε αποδεκτό από την τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τον προεκλογικό αγώνα για τις εκλογές του 2023, βάζοντας μέσα στο πρόγραμμά του ως προτεραιότητα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είναι η πρώτη φορά που είναι ασυνεπής και ψεύδεται. Το κάνει και με ένα θέμα που προφανέστατα τού δημιουργεί πολύ μεγάλο ζήτημα στο εσωτερικό του κόμματός του και με στελέχη του και μάλιστα υπουργικά», ανέφερε η Δώρα Αυγέρη και πρόσθεσε:

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του προέδρου του. Και του προηγούμενου και του νέου προέδρου. Να γίνει πράξη, νόμος του ελληνικού κράτους, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είμαστε πάρα πολύ συνεπείς σε αυτό, διαχρονικά. Ζητάμε, όμως, να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης τι θα κάνει από Δευτέρα που θα έρθει η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, αν θα κωλυσιεργεί ή όχι. Θα φέρει άμεσα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προς συζήτηση αυτή την πρόταση νόμου;».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline