Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  18:35:06

Γκάλοπ ΑLCO-Alpha. Απαισιοδοξία για ατομικά οικονομικά, Υγεία. Εγκληματικότητα. Προβάδισμα της ΝΔ και για τις ευρωεκλογές αλλά με πτώση, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Δυο έναντι ενός νεοδημοκράτες, σε αναλογία 58 %-28% , κατά της καθιέρωσης του γάμου στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες.

Σαφές, αναμενόμενο, αλλά περιορισμένο πλέον προβάδισμα (με πτώση από το παρελθόν κατά 4 τουλάχιστον μονάδες) έχει η Νέα Δημοκρατία και ενόψει των Ευρωεκλογών, καθώς σε σχετική δημοσκόπηση προηγείται με 17,8 ποσοστιαίες μονάδες του ΠΑΣΟΚ, που παγιώνεται στην δεύτερη θέση και 19 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον ALPHA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος με 11%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,7%, η Ελληνική Λύση με 5,9%, η Νίκη με 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, οι Σπαρτιάτες με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,1%, άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,3%.

Στο ερώτημα τι σας φοβίζει περισσότερο του 2024, το 42% απαντά να μην μπορώ να τα βγάλω πέρα, το 24% να αντιμετωπίσω πρόβλημα υγείας και το 16% να πέσω θύμα εγκληματικής ενέργειας. Απαντήσεις που δείχνουν ανασφάλεια και αβεβαιότητα, μέσα μεν σε ένα γνώριμο κλίμα απαισιοδοξίας των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια, αλλά σε θέματα τα οποία προβληματίζουν έντονα, όπως η οικονομική ανασφάλεια (λόγω ακρίβεια στα τρόφιμα, τα καύσιμα, τα ενοίκια κλ,π) μέσα σε δηλώσεις της Κυβέρνησης για καλή πορεία των δημόσιων οικονομικών για επενδύσεις, όπως και η φοβία για ατομική κακή τύχη από εγκληματική δράση. Στο ερώτημα συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει νόμο για την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών, το 49% διαφωνεί, το 35% συμφωνεί και το 16% δεν απαντά.

Όμως στον χώρο των νεοδημοκρατών η ποσόστωση-αναλογία είναι δύο προς ένα αρνητική και συγκεκριμένα 58-28%.. Μέγα, ανησυχητικό παραταξιακό πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα εκείνα των βουλευτών και στελεχών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline