Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:45:38

Η Αθηνά Λινού σε αποστάσεις από την ηγεσία Κασσελάκη: Παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από τη μάχιμη θέση του Τομεάρχη Παιδείας. Κύριο

Στενά συνδεδεμένη με τον Αλέξη Τσίπρα και με μια σοσιαλδημοκρατική αντίληψη των πραγμάτων φέρεται να έννοιωθε ασφυκτικά με την ηγεσία Κασσελάκη.

Χωρίς επικεφαλής είναι εδώ και τρεις εβδομάδες ο Τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς την παραίτηση της από τη θέση της Τομεάρχη έχει υποβάλλει η βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών, Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής στενά συνδεδεμένη με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον Real FM, η κ. Λινού τόνισε ότι οι λόγοι της παραίτησης της δεν είναι πολιτικοί, αλλά θέμα έλλειψης χρόνου ., ωστόσο παρατηρείται ότι πρόκειται για ένα μομέντουμ ,που η κυβέρνηση, εστιάζει στα ζητήματα παιδείας με την εισαγωγή μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αποστασιοποιείται αλλά δεν εξετάζει θέμα ανεξαρτητοποίησης ή παραίτησης ,Κατηγορηματικά διαψεύδει το ενδεχόμενο παραίτησης της από βουλευτής .

Μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Λινού εξήγησε πως τόσο τα ζητήματα της Υγείας, όσο και της Παιδείας, αλλά και τα κοινωνικά θέματα, με τα οποία ασχολείται απαιτούν βαθιά αφοσίωση, όποτε η ίδια προτίμησε να επικεντρωθεί σε κάποιες από τις αρμοδιότητες της.

Ωστόσο, παραμένει προσηλωμένη στο κοινοβουλευτικό έργο της, δηλώνοντας πως «το κάνω πραγματικά και στο μέγιστο που μπορώ να προσφέρω».

Ερωτηθείσα για την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κυρία Λινού παρατήρησε πως πρέπει «να προσδιοριστούν οι κατηγορίες της παρένθετης μητέρας και αυτό αφορά και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση», αλλά και στην κάθε κατηγορία να εξεταστούν «ζητήματα ηθικής, δεοντολογίας και ατομικών δικαιωμάτων», όπως είπε.

Τέλος, η ίδια δεν απέκλεισε, εκτός απροόπτου, να παρευρεθεί στις Σπέτσες για την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα συζήτησης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline