Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  20:09:28

Οι δύο επινοήσεις Μητσοτάκη να μη ψηφίσουν τον «ψευτογάμο» και μη διαγραφούν οι διαφωνούντες υπουργοί και βουλευτές. Αρκεί να μη καταψηφίσουν πουθενά…. Ναι, οι υπουργοί στο Υπουργικό Συμβούλιο- Αποχή οι ενάντιοι βουλευτές στη ψηφοφορία. Κύριο

Μητσοτάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο - Όχι στην παρένθετη μητέρα εντός Ελλάδος. Γιατί δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία.

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο κρατικό κανάλι και σε ένα δημοσιογράφο παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ενόψει του νομοσχεδίου που θα δοθεί προς δημόσια συζήτηση.
:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό και από τότε που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού, η κυβέρνηση έχει προτάξει την αντιμετώπισή της ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα κι έχει πάρει πολλά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση».
Υπενθύμισε ότι μόνο τον περασμένο Δεκέμβριο εκταμιεύθηκαν περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση πρωτίστως των πιο αδύναμων νοικοκυριών και σημείωσε πως έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι, έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα και τώρα υπάρχουν τα εργαλεία για τον τρόπο τιμολόγησης των προϊόντων στο ράφι.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι όλες οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στοχεύουν στη μεγαλύτερη διαφάνεια που είναι αυτή η οποία επιτρέπει στον καταναλωτή να συγκρίνει τιμές.
Επ' αυτού αναφέρθηκε στο «e-Καταναλωτής», σημειώνοντας πως είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο και ενθάρρυνε τους τηλεθεατές να το αξιοποιούν περισσότερο γιατί, όπως είπε, δίνει πολύ χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία τιμών.

«Έτσι λειτουργεί εύρυθμα μία αγορά, όταν λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Έτσι λειτούργησε, θέλω να θυμίσω, και ο ανταγωνισμός, τελικά, στις τιμές των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Διότι, θυμάστε, πόση κριτική, καλοπροαίρετη, μέσα από διάφορα, έτσι, εύθυμα βιντεάκια και memes είδαμε για τα πολύχρωμα τιμολόγια. Πλην όμως, τελικά αυτή η διαφάνεια στις τιμές οδήγησε τους προμηθευτές, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο -και εκτιμώ ότι αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον και για τους επόμενους μήνες, γι' αυτούς που έχουμε ορατότητα- να δώσουν τιμές χαμηλότερες από αυτό το οποίο και εσείς ως δημοσιογράφοι μπορεί να περιμένατε. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ανταγωνισμός στην πράξη. Όμως με ένα κράτος το οποίο εποπτεύει την αγορά και το οποίο παρεμβαίνει όποτε αυτό είναι απαραίτητο», υπογράμμισε.

Για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δήλωσε: «Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο. Την απαλοιφή οποιασδήποτε διάκριση. Μιλάμε για πολιτικό γάμο. Αυτό συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Σέβομαι την Εκκλησία, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν αντίθετη στον πολιτικό γάμο και στην καύση των νεκρών. Θα ακούσουμε με σεβασμό την Εκκλησία, αλλά δεν ξέρω αν θα συμφωνήσουμε. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση πριν φέρω προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα».

Για την τεκνοθεσία είπε: «Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν παιδιά, αλλά τα παιδιά αυτά δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Μία μητέρα που συζεί με τη σύντροφό της έχει καρκίνο και μπορεί να πεθάνει. Αν συμβεί αυτό, το παιδί θα πάει σε ίδρυμα. Η άλλη γυναίκα δεν έχει κανένα δικαίωμα πάνω του. Κοιτάω στα μάτια τους πάντες και ρωτώ... αυτό θέλουμε;
Εμείς δεν θα πειράξουμε το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Αυτή η έννοια των γυναικών που μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών, όπως είπε ο αρχηγος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλω ένα αγόρι, δεν θα γίνει. Δεν θα γίνουμε εργαστήρι παραγωγής στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει στο νομοσχέδιο γονέας 1 και γονέας

2. Ένας άντρας δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί παρένθετη μητέρα. Τα παιδιά θα έχουν πάντα ισότιμα δικαιώματα, ακόμα και αυτά που έχουν έως τώρα γεννηθεί από παρένθετη μητέρα. Νέα παιδιά από παρένθετη μητέρα, δεν θα μπορούν να γεννιούνται».

Αναφερόμενος στην κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο που αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια είπε: «Εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ. Είναι θέμα συνείδησης. Ενδεχομένως να πρέπει να πείσουμε βουλευτές και άλλων κομμάτων. Η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη μου έκανε εντύπωση. Εργαλειοποιεί ένα θέμα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα, αρκεί να ζημιώσει την κυβέρνηση. Εγώ ο ίδιος δεν βάζω κομματική πειθαρχία. Έχουμε την ευθύνη να πείσουμε. Η αποχή είναι μία αξιοπρεπής στάση».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline