Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:22:27

Ο Μάριο Ντράγκι, φαβορί για τη διαδοχή Σάρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες- θέση που παλαιότερα ενδιέφερε τον Κυρ. Μητσοτάκη. Νέα διάψευση χθες. Κύριο

Χθες για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός διέψευσε ότι τον ενδιαφέρει (όπως εθεωρείτο ως πιθανό στο παρελθόν) κάποια διεθνής θέση κορυφής, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε χθες στην ΕΡΤ ότι θεωρεί τιμή του να υπηρετεί τον ελληνικό λαό στο αξίωμα αυτό για μια ακόμη τετραετία, όπως τον εξέλεξε τον περασμένο Ιούλιο.

Το σχέδιο του Σαρλ Μισέλ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προκειμένου να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές έχει ανοίξει τις διαπραγματεύσεις για τις κορυφαίες θέσεις στην Ε.Ε., με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι (φωτογραφία) να θεωρείται από κάποιους το μεγάλο φαβορί. Ο Ντράγκι, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι μια πιθανή επιλογή για να διαδεχθεί τον Μισέλ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες της Ε.Ε. στους Financial Times.

Η επείγουσα ανάγκη για την εξεύρεση διαδόχου οφείλεται εν μέρει στους κανόνες της Ε.Ε. που θα επέτρεπαν στον ευρωσκεπτικιστή ηγέτη της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν να αναλάβει τη θέση εάν δεν υπάρξει συμφωνία εγκαίρως για κάποιον υποψήφιο. Αλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέρικσεν. Οι κάθετες απόψεις του σχετικά με τις πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικής ενοποίησης, θα μπορούσαν να «ενοχλήσουν» χώρες όπως η Γερμανία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline