Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:29:32

Ποινές και πρόστιμα για μπίζνες στις παραλίες

Τέλος οι άδειες από Δήμους σε αιγιαλούς και παραλίες για μπίζνες- Μόνο το 30- 50% της έκτασης για ομπρέλες. Πολλαπλοί οι έλεγχοι νομιμότητας.

Το φιλόδοξο και δύσκολο στη εφαρμογή του σε ένα χώρο αναρχίας και συμφερόντων, νομοσχέδιο για την απλή χρήση αιγιαλών και παραλιών παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας, Νάγια Κόλλια.

Οσον αφορά τις ποινές:
Για υπέρβαση της μισθωμένης επιφάνειας σε μια παραλία, ο υπεύθυνος θα καλείται να πληρώσει επιτόπου (θα βεβαιώνεται αυτόματα) το τετραπλάσιο όσου θα κόστιζε κανονικά η μίσθωση του παράνομου τμήματος (αντί διπλάσιου σήμερα) και απομάκρυνση της παρανομίας εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση υποτροπής θα καταβάλλει το οκταπλάσιο και θα υπάρχει δυνατότητα σφράγισης της επιχείρησης.

Για εξ ολοκλήρου παράνομη εκμετάλλευση μιας παραλίας (χωρίς κανένα μισθωτήριο) θα βεβαιώνεται επιτόπου το τετραπλάσιο πρόστιμο και θα διατάσσεται σφράγιση της επιχείρησης και απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων εντός 24 ωρών.
Πρόστιμα προβλέπονται και για ξενοδοχεία ή άλλες επιχειρήσεις που παρεμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στον αιγιαλό.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline