Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  17:02:32

Ο Αντ. Σαμαράς αιχμηρός για αντιφάσεις γραμμής στη ΝΔ. Θα το τραβήξει μέχρι τέλος τις αντιρρήσεις του για γάμο- τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών: «Λέμε στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και σε βουλευτές, υπουργούς να απέχουν;» Κύριο

Φόβοι για απώλειες και κόστος δυσαρέσκειας στις Ευρωεκλογές.

Η όλη μεθόδευση επιτάχυνσης του γάμου αυτού για ψήφιση στη Βουλή,( με όλες τις συναφείς συνέπειες από το Μαξίμου, πλην της παρένθετης μητέρας , που κατακεραύνωσε εξαρχής ο Αντ. Σαμαράς σε αντίθεση με τους βιαστικούς «ναι σε όλα αυτά» Γεωργιάδη, Τσιόδρα ) προκαλεί ερωτηματικά για ποιό λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης το αποφάσισε εν ψυχρώ μάλιστα.

1.Υποστηρίζεται σχετικά ότι θέλησε να δείξει προοδευτικό-ευρωπαικό προφίλ στο θέμα αυτό απέναντι στον Στ., Κασελάκη, έχει προκαλέσει ακόμα και νέες δυσαρέσκειες, Σε μια εποχή με πολλά αρνητικά στη βαθμολόγηση της κυβερνητικής δραστηριότητας σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Με συνέπεια το ποτήρι της δυσαρέσκειας-αποστασιοποίησης να γεμίζει. Και να εκδηλωθεί στις Ευρωεκλογές . Πάντως προς το παρόν, διαμορφώνεται ως αντίδραση στην πίεση κορυφής ένα κύμα συναντίληψης πολλών βουλευτών και στελεχών με τις κύριες, γενικές απόψεις του πρώην Πρωθυπουργου. θυοουτρβολυ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αντίθεσή του στην αποχή ως «αξιοπρεπή στάση» που έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές και τους υπουργούς για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας παρευρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Κατά την προσέλευσή του στο Δικαστικό Μέγαρο ο πρώην πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τη διέξοδο που δίνει μέσω της αποχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του με αυτή την επιλογή που έδωσε ο πρωθυπουργός σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ τονίζοντας ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που ζητάνε οι πολιτικοί αρχηγοί από τους πολίτες.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον Ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας.
Θα λέμε, λοιπόν, στον Ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο που έκανε.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε τοποθετηθεί και εκείνος επί του θέματος επαναλαμβάνοντας την άποψη του πρωθυπουργού, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης, ξεκαθάρισε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ είναι κατά της τεκνοθεσίας.

2.ΣΥΡΙΖΑ για ομόφυλα ζευγάρια: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε αδυναμία πειθούς Μητσοτάκη και ομηρεία του από τον Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.
«Το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την εν λόγω εξαγγελθείσα νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ομηρία» Μητσοτάκη από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
«Όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του, ο δήθεν μεταρρυθμιστής πρωθυπουργός, αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα ελλιπές σχέδιο. Όμως ούτε γι' αυτό μπορεί να πείσει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ούτε καν τους υπουργούς του», σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πρωτοφανής ένδειξη δειλίας»

«Σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη ένδειξη δειλίας, καλεί τους βουλευτές του σε αποχή από την ψηφοφορία! Για τη στάση του αυτή τον εγκαλεί δημόσια και ανοιχτά ο πραγματικός ηγέτης της ακραίας δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του Αντώνης Σαμαράς!», συνεχίζει.

«Αντιλαμβανόμαστε την ομηρεία του κ. Μητσοτάκη από τον κ. Σαμαρά. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να φέρει το σχέδιο νόμου προς ψήφιση. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ο κ. Μητσοτάκης να μην επιλέξει και ο ίδιος την αποχή», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως η μόνη υπεύθυνη και αξιόπιστη προοδευτική δύναμη της χώρας δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια με ένα θέμα που αφορά την ισότητα όλων των πολιτών και τον πυρήνα των ατομικών δικαιωμάτων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline