Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  14:06:59

Ξαναθυμήθηκε τον «Σερίφη» ο Χρυσοχοΐδης. Διαλύθηκε σύντομα, θρασύτατη κατάληψη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από 40 αναρχικούς. Δίωξη για διαρροή ανακριτικού υλικού, από τη δολοφονία Ζαμπούνη σε δύο αστυνομικούς. Πέντε προσαγωγές. Κύριο

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τέσσερις από τις επτά προσαγωγές ατόμων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. κατά την εκκένωση από την κατάληψη του κτηρίου της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου.

Ήταν μια θρασύτατη συνήθεια πρόκλησης και ατιμωρησίας, συνηθισμένη τους τελευταίους μήνες αλλά δεν ευτύχησαν.40 αναρχικοί εισέβαλαν, νωρίς το πρωί στο κτίριο, απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, η κατάληψη, στο κτίριο της Πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μάλιστα από την επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν πέντε προσαγωγές, έγιναν δέκα και οι τέσσερις μεταβλήθηκαν σε κανονικές συλλήψεις για τις καταστροφές πού πρόλαβαν να κάνουν όπως και για το όλο αναρχικό τους εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, περίπου 40 αναρχικοί εισέβαλαν στο κτίριο της Πρυτανείας του Μετσοβίου Πολυτεχνείου, απομάκρυναν βίαια τους υπαλλήλους και στη συνέχεια άρχισαν να σπάνε τζαμαρίες, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές. Αμέσως μετά παρέμειναν στον χώρο και ανήρτησαν πανό.

Η συγκεκριμένη κατάληψη δεν συνδέεται με τις καταλήψεις, που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα από τους συλλόγους των φοιτητών, καθώς μέχρι σήμερα, το κτίριο διοίκησης λειτουργούσε κανονικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ομάδα των καταληψιών – κουκουλοφόρων στην πλειοψηφία τους - ήταν οι ίδιοι που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο Χημικών-Μηχανικών, η οποία διαλύθηκε, έπειτα από επέμβαση αστυνομικών στις 31 Αυγούστου 2023.

Εκτιμάται πως ορισμένοι από τους καταληψίες ήταν εν ενεργεία φοιτητές.

2.Στο αυτόφωρο δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για την διαρροή βίντεο από την μαφιόζικη δολοφονία στο Νέο Κόσμο

Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.
Κατηγορούμενοι για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου θα δικαστούν στο αυτόφωρο οι δύο αστυνομικοί που συνελήφθησαν για την διαρροή σε μέσα ενημέρωσης, του βίντεο από τον τόπο της δολοφονίας του 44χρονου σε πρατήριο καυσίμων στο Νέο Κόσμο, όπου φαίνεται η σωρός του επιχειρηματία.

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την διαρροή του απόρρητου υλικού και φέρεται να ομολόγησαν ότι αυτοί έκαναν, τόσο την καταγραφή, όσο και εν συνεχεία, την διάθεση του επίμαχου υλικού σε μέσα ενημέρωσης.
Παράλληλα, με εντολή της εισαγγελίας, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας, προκειμένου στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ήδη ξεκίνησε, να διερευνηθεί και ο τρόπος που διέρρευσαν video από τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline