Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  15:44:24

Στο σφυρί από τους δανειστές το συγκρότημα στον Ταύρο του Γιώργου Κουρή. Τα ανεξόφλητα δάνεια-χρέη. Η κρίση στα ΜΜΕ και η οικονομική κατάρρευση. Κύριο

Η Kontra Media Group (KMG, γνωστή και ως Όμιλος Κουρή) είναι όμιλος έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ιδιοκτησίας του Ανδρέα Κουρή.

Ιδρύθηκε το 1980 και αποτελούσε για χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους, στον κλάδο των μέσων ενημέρωσης. Προτού βέβαια συρρικνωθεί σημαντικά σε μέγεθος και απήχηση στην κοινωνία και την αγορά των ΜΜΕ.

1.Μετά πολύχρονη πτωτική πορεία στα ΜΜΕ αλλά και στην λαικίστικη κατηγορία τους και μετά διαρκείς αναβολές...Το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει για τον Όμιλο Κουρή, καθώς για τις 18 Ιανουαρίου 2024 έχουν προγραμματιστεί εις βάρος του δύο πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα τη Special Financial Solutions. Ο πρώτος πλειστηριασμός
αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο, τη ναυαρχίδα των εκδοτικών και τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Γιώργου Κουρή, μεταξύ των οποίων, η εφημερίδα "Αυριανή" και το "Κανάλι 29". Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1,635 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός στρέφεται κατά της "Εκδοτικές Επιχειρήσεις Νίκη" και αφορά κτίριο που βρίσκεται επίσης στον Ταύρο, στην Δήμητρος 31. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,115 εκατ. ευρώ.
Ο πλειστηριασμός που αφορά στις εγκαταστάσεις της Πρες-Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική στον Ταύρο αφορά οικόπεδο με επιφάνεια 1.323,44 τ.μ. βρίσκεται εντός του Οικοδομικού Τετραγώνου 161 και επί της οδού Δήμητρας στην οποία φέρει τον αριθμό 31, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο της πόλεως Ταύρου, της περιφέρειας του ομώνυμου Δήμου.

Το οικοδομικό συγκρότημα του ακινήτου αποτελείται από δύο βασικούς κτιριακούς όγκους: Ο ένας περιλαμβάνει την οικοδομή των βιοτεχνικών χώρων και γραφείων στους οποίους εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν κατά την τελευταία 20ετία οι εκδοτικές και ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του συγκροτήματος Κουρή (ΚΤΙΡΙΟ «Α») ενώ ο δεύτερος κτιριακός όγκος (ΚΤΙΡΙΟ «Β») ο οποίος κτίστηκε μεταγενέστερα περιλαμβάνει μόνο το κλιμακοστάσιο και τον ανελκυστήρα που εξυπηρετούν την κατακόρυφη επικοινωνία μεταξύ των ορόφων, δεδομένου ότι η σκάλα που υπάρχει στο κτίριο των βιοτεχνικών χώρων και γραφείων δεν πληροί λόγω της διάταξης αλλά και της θέσης της ούτε τις λειτουργικές ανάγκες των χρηστών του κτιρίου, ούτε τις απαιτήσεις του κανονισμού πυροπροστασίας. Τα δύο παραπάνω κτίρια διαθέτουν υπόγειο, ισόγειο, τρεις ορόφους πάνω από το ισόγειο και δώμα.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline