Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:43:29

Το όραμα «I have a dream..» του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, εμπνέει τον Στ. Κασσελάκη στις Σπέτσες. Παρουσίασε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο». Κύριο

Ποιό είναι. Οι νέες προγραμματικές θέσεις και από τους τομεάρχες βουλευτές.

«Έχω ένα όνειρο, ότι μία μέρα τα 4 μικρά παιδιά μου θα ζήσουν σε μια χώρα όπου δεν θα κρίνονται από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το χαρακτήρα τους», είναι η περίφημη φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ κατά την ομιλία του σε 250 χιλιάδες ανθρώπους στην Ουάσιγκτον στις 28 Αυγούστου 1963.

Την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγοντας τη συνάντηση εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιάζοντας με το οραματικό, φιλόδοξο χαρακτήρα του εγχειρήματος, στα πρότυπα της ιδεολογίας του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ για το μέλλον του κόμματος, της κοινωνίας και της χώρας .

1.Την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας με τους βουλευτές του κόμματος στις Σπέτσες μέχρι την Κυριακή, με φιλόδοξες προοπτικές ενότητας και συναντίληψης, που διατηρούνται επί μήνες πολύ χαλαρές..

Ειδικότερα, σύμφωνα με κομματικές πηγές, τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (πχ Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη, κ.α.), την κοινωνική ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική, δυναμική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική. Με συνέπεια την αύξηση του εκλογικού ποσοστού στις Ευρωεκλογές με πρωτιά έναντι της ΝΔ.

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε, κατά πληροφορίες, η καμπάνια για την ακρίβεια , την Παιδεία, τους συνταξιούχους και τα κινήματα κοινωνικής προστασίας και ευαισθησίας..

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ

Στην τριήμερη ημερίδα των Σπετσών, θα βρεθούν οι οικονομικές προτάσεις που θα κάνει το κόμμα το επόμενο διάστημα. Ο Νίκος Παππάς σε μια μακρά του εισήγηση , διάρκειας μιας ώρας, θα αναλύσει τα θέματα της ρύθμισης του χρέους, το φορολογικό και τη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει στην ενίσχυση της περιουσίας του ασφαλιστικού. Ο Χρήστος Γιαννούλης, ως τομεάρχης Ανάπτυξης, θα εστιάσει στο πώς μπορεί να χτυπηθεί η παραοικονομία, ενώ θα παρουσιάσει δύο προτάσεις νόμου για τη βιομηχανία και τη μείωση της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματικότητα.

Τα powerpoint του Χάρη Μαμουλάκη θα επικεντρωθούν στις λύσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αττικής, την ανάταξη των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και θέματα υποδομών που έχουν να κάνουν κυρίως με τα αντιπλημμυρικά έργα και την οδοποιία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κατερίνα Νοτοπούλου θα επικεντρωθεί στη «μαύρη βίβλο» της κυβερνητικής πολιτικής για τα προνοιακά θέματα, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τη στεγαστική κρίση, την αύξηση της βίας μεταξύ ανηλίκων και το δημογραφικό. Η Νίνα Κασιμάτη θα αναλύσει το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Γιώργος Καραμέρος, στον τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής, θα μιλήσει μεταξύ άλλων για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πλαισίου για την κυβερνοασφάλεια που δεν θα κινείται στη λογική της καταστολής και των παρακολουθήσεων.

Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να μπουν στο τραπέζι και τα δύσκολα θέματα που ταλανίζουν το κόμμα, με μεγαλύτερο «αγκάθι» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια. Θέμα για το οποίο ο κ. Κασσελάκης έχει ανακοινώσει όπως θα απαιτήσει κομματική πειθαρχία αλλά χωρίς ακόμα να έχει προηγηθεί αναλυτική συζήτηση για ποιά σημεία θα υπάρξει πλήρης ταύτιση με τις επιλογές της Κυβέρνησης. Με τις επιφυλάξεις και διαφωνίες ορισμένων βουλευτών, με πρώτο τον Π.Πολάκη.

Η Ρένα Δούρου θα αναφερθεί στις οκτώ ερωτήσεις που έχει κάνει ήδη προς την κυβέρνηση και περιλαμβάνουν ζητήματα τα οποία αφορούν τα ελληνοτουρκικά και την κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, χωρίς να έχει απαντηθεί καμία. Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να αναβαθμίσει κάποιες από τις παρεμβάσεις της σε επερωτήσεις, προκειμένου να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή με όλα τα κόμματα.

Ολοι οι βουλευτές θα τοποθετηθούν για τους τομείς τους, μεταξύ αυτών ο Βασίλης Κόκκαλης που θα παρουσιάσει μια νέα πρόταση νόμου για τους συνεταιρισμούς και ο Συμεών Κεδίκογλου ο οποίος θα αναλύσει καινούργια μοντέλα και μηχανισμούς που προτείνει το κόμμα για την Πολιτική Προστασία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline