Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:46:07

Ο μητροπολίτης Μεσογαίως Νικόλαος Χατζηνικολάου, με σπουδές βιο-ηθικής, ο εισηγητής στη ΙΣ την Τρίτη. Σε κλίμα οργής του «κρυπικού-ισορροπιστή Αρχιεπισκόπου» βέβαιη η απόρριψη Γάμου-Υιοθεσίας- Τεκνοθεσίας και Δημοψηφίσματος. Κύριο

Απόλυτη από το σύνολο των Μητροπολιτών, όπως και του Ιερού κλήρου όλης της χώρας η απόρριψη στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, οι ηθελημένες καθυστερήσεις για συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, οι συστάσεις για «μετριοπάθεια» του κ .Ιερωνύμου (που είχε παλαιότερα δηλώσει ότι δεν τον ενοχλούσε ο η συμβίωση από διεμφυλικά άτομα).

Επιπλέον επικρατεί αγανάκτηση και αναβρασμός για τις παρασκηνιακές του επαφές με Πρωθυπουργό και Μαξίμου, τις οποίες απέκρυψε.

Με ένα βίντεο του Μητροπολίτη Μεσογαίας απαντούν τους τελευταίους μήνες οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην θέση του Αρχιεπισκόπου, την οποία έκανε σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Συμβιβαστικές ισορροπιστικές.

Στη συνέντευξη υποστήριξε ότι δεν έχει πρόβλημα με την συμβίωση ανθρώπων των δύο φύλων, δηλαδή το γάμο αλλά διαφωνεί με την τεκνοθεσία. Επιλογή προσωπική, ξαφνική, η οποία προκάλεσε τις ευθείες αντιδράσεις-καταδίκες σχεδόν πολλών Μητροπολιτών.

Στο βίντεο που έχει δεκάδες χιλιάδες θεάσεις παρατίθεται η άποψη του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου, ο οποίος αναφέρεται στην ένωση των φύλων και με αναλύσεις από την σύγχρονη επιστήμη γιατί λ.χ. ο Γάμος είναι προϋπόθεση δημιουργίας οικογένειας και παιδιών, πάντα από ετερόφυλα πρόσωπα και ουδέποτε από ομόφυλα (ζευγάρια μόνο ανδρών ή και γυναικών), γεγονός το οποίο είναι ανίερα όχι μόνο στην παράδοση χιλιετιών στην κοινωνία αλλά και στην φυσιολογία, δηλαδή στη λεγόμενη φυσιολογία των σωμάτων .

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών- Ιερώνυμος με πρόταση ελιγμού, χωρίς ακόμα σαφή θέση όλης της Εκκλησίας: «Θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα». Θέση, την οποία απέρριψαν για διαφορετικούς λόγους Κυβέρνησης και Μητροπολίτες.
«Η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος. Τον ξεπερνούν οι δυναμικές πρωτοβουλίες της μεγάλης πλειοψηφίας Μητροπολιτών Ιερέων.

Η Εκκλησία «δεν θα πάρει τα όπλα», αλλά πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να δήλωσε ότι θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα για αυτό το ζήτημα.

Ο αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το νομοσχέδιο που θα αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στο περιθώριο τελετής εγκαινίων δημοτικού σχολείου στη Νέα Μάκρη. «Θα μπορούσε να γίνει ένα δημοψήφισμα» δήλωσε- σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση- απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ακόμη, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε-χωρίς να πείσει κανένα- ότι είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη,(που κράτησαν και οι δύο μυστική) αλλά αυτή αφορούσε άλλο θέμα, τα ακίνητα. «Είναι θέμα της κοινωνίας, η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα. Αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο κάθε ένας από εμάς δεν πρέπει σε τέτοια μεγάλα θέματα να σκέφτεται τι θα πει η Δεξιά, η Αριστερά, ή η κεντρώα παράταξη», τόνισε στις δηλώσεις του.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ εκτίμησε ότι θα γίνει νόμος του κράτους τις δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου. Επιταχύνει την συζήτηση και ψήφιση γιατί -σε αντίθεση με άλλες εξαγγελίες για τέλος Φεβρουαρίου από το Μαξίμου-θεωρείται .ότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος της ψήφισης του νομοσχεδίου από τα κόμματα και την αποδοχή του από την κοινωνία.

Ο Νικόλαος Χατζηνικολάου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Απριλίου 1954. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 1972. Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και Μηχανολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT).

Οι διδακτορικές σπουδές του στο HST (κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ) επικεντρώθηκαν στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων). Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital, στο τμήμα Αναισθησιολογίας του Γενικού Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης.

Παράλληλα διετέλεσε επί διετία σύμβουλος της NASA και της εταιρείας Arthur D. Little σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης. Αναγορεύθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της Βιοηθικής με θέμα τις μεταμοσχεύσεις. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Στομίου Κονίτσης. Διάκονος χειροτονήθηκε στις 19 Μαρτίου 1989 από τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Σεβαστιανό και Πρεσβύτερος στις 10 Σεπτεμβρίου 1989 από τον ίδιο Μητροπολίτη.

Το 1994 εντάχθηκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους. Στις 26 Απριλίου 2004 εξελέγη Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με 48 ψήφους (επί 66 ψηφισάντων), έχοντας συνυποψηφίους τους Αρχιμανδρίτες Διονύσιο Μάνταλο (11 ψήφοι) και Πολύκαρπο Κοροβέση. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο τελέστηκε στις 30 Απριλίου 2004 στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline