Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  13:53:28

Κάθετα αντίθετοι Δ. Κουτσούμπας και σύνολο του ΚΚΕ, χωρίς ρωγμές, κατά του νομοσχεδίου για γάμο-τεκνοθεσία. Τα επιχειρήματα.... Απάντηση και στη (νέα, παράτυπη) ευλογία- ανάμιξη της Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου. Κύριο

«Γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας - μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε».

Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Ετσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν, για ευνόητους λόγους».

1.Ασυνήθιστη, πρωτοφανής δημόσια παρέμβαση από την κ. Σακελλαροπούλου υπέρ νομοσχεδίου της Κυβερνήσεως, σε ένα μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει διαιρέσει έντονα το κυβερνητικό κόμμα, έχει γνωρίσει την πλήρη αντίθεση του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων, επίσης αρκετών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, την αντίθεση της Εκκλησίας και δεκάδων φορέων, μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. Το χειρότερο ως προς τα αληθή κίνητρα είναι ότι η κ. Σακελλαροπούλου επικρίνεται ότι επιχείρησε για δεύτερη φορά από το Ιούνιο του 2023 δημόσια ανάμιξη και επηρεασμό με αντιθεσμική ανάμιξη στην-από παλαιά- κομματική αντιπαράθεση.

Μεροληψία ασυνήθιστη τουλάχιστον, ανάμιξη στην διένεξη της εκτελεστικής και κοινοβουλευτικής διαδικασίας, για καταφανείς λόγους απόλυτη στήριξη των σχεδιασμών του Μαξίμου, του Πρωθυπουργού και δικής της προσωπικής προοπτικής. Ποτέ, λέγεται, παρόμοια ανοικτή και επίμονη ταύτιση δεν είχε συμβεί ποτέ έως τώρα από Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά το 1974, από σεβασμό στο Σύνταγμα και στον θεσμικό τους ρόλο, αλλά και πριν το 1967 επί βασιλευόμενης δημοκρατίας.

2.Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ –ΣΤΗΡΙΞΗ Της ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

11. Ιουνίου 2023. Ιδιαίτερη αίσθηση, λόγω του θεσμικού της ρόλου και του συμβολισμού που εκπέμπει, ήταν η συνέντευξη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο ΛΟΑΤΚΙ+ περιοδικό Antivirus. Σε αυτήν, η κ. Σακελλαροπούλου, τονίζει ότι στις άμεσες προτεραιότητες της, είναι η ανοικτή κοινωνία και η αξία της συμπερίληψης. «Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για να εξαλειφθούν οι ανισότητες και η διακριτική μεταχείρηση των ΛΟΑΤΚΙ+», αναφέρει η κ. Σακελλαροπούλου. Η ίδια μάλιστα, αναφέρεται και στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, υπογραμμίζοντας ότι ο τραγικός θάνατος του τη συντάραξε.

Στο μήνυμα που αποστέλλει στην κοινότητα, λέει ότι πρέπει να έχει πίστη στις διεκδικήσεις της και αισιοδοξία. «Η πρόοδος και η εξέλιξη της κοινωνίας δεν είναι πάντα γραμμική, καθώς κρύβει δυσκολίες και ανατροπές. Όμως η δημοκρατία μας έχει πια ιστορικό βάθος», προσθέτει. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξε άλλωστε η πρώτη σε αυτό το αξίωμα, που αναφέρθηκε δημόσια στις διακρίσεις που υφίστανται τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.
Την παρουσίαση της αποψινής βραδιάς, έχει αναλάβει ο Γιώργος Καπουτζίδης.

3...15.1.2024..Στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ερωτηθείσα σχετικά κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στην Προεδρία της Δημοκρατίας.
«Η κοινωνία εξελίσσεται, προχωράει μπροστά. Σε μια συμπεριληπτική κοινωνία δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις στα δικαιώματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στα παιδιά» τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου ανέφερε ότι από την αρχή της θητείας της μίλησε για την ανάγκη μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, χωρίς εξαιρέσεις στα δικαιώματα.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι ο ρόλος της είναι να ενώνει και συμπληρώνει ότι η κοινωνία προχωράει και η Πολιτεία οφείλει να την αφουγκραστεί.

4.Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΙΔΕΟΛΟΓΙΟΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ-ΚΚΕ

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής που συζητούσε πάνω στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών:
«Αυτό βέβαια προσπαθείτε να κάνετε και με τη μονοθεματική ατζέντα που έχετε επιβάλει, με τη συνδρομή φυσικά και Μέσων Ενημέρωσης, για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Αλλά να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ. Μπορεί τα άλλα κόμματα να σας σιγοντάρουν σε αυτή σας την προσπάθεια, εμείς όχι. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση της ΝΔ υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων;

Οταν το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την ακρίβεια, είναι να φεύγει από το σούπερ μάρκετ με τις τσάντες άδειες, αφού το 1/4 της τιμής των προϊόντων είναι φόρος. Οταν αντί για πτυχία με αξία, που ζητούν οι φοιτητές, βάζει στα πτυχία τιμή και μάλιστα για πολύ μεγάλα πορτοφόλια. Οταν με την επιστολική ψήφο υπονομεύει ανοιχτά τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου, και όχι μόνο. Οταν με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στο στόμα του λύκου, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα, παρακάτω, εμπλέκει πιο ενεργά τον λαό μας στη φωτιά του πολέμου που έχει ήδη ανάψει.

Πάει πολύ λοιπόν να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων, επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες.

Το αντίθετο: Γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας - μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Ετσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν, για ευνόητους λόγους.

Κάνετε λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την/τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε. Και να καλύψετε κάποια ζητήματα της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών.

Λέτε ότι θα το φέρετε επειδή "αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες". Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας - πατρότητας, που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας - άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία, και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2, βάλε όσα θες.
Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών, και αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι.

Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς - ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας, που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών. Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές - αντιεπιστημονικές απόψεις περί "κοινωνικής κατασκευής του φύλου", που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη, όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά προς το παρόν. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά. Για να μη μου πει και ο πρόεδρος ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά όλα αυτά αφορούν την ελληνική νεολαία, αφορούν τον Ελληνα εργαζόμενο, την Ελληνίδα εργαζόμενη, που βρίσκονται και αυτήν την ώρα στους δρόμους του αγώνα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline