Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  14:37:12

«Το παρά φύσιν δεν μπορεί να γίνει, νομικά, κατά φύσιν...». Αυστηρή, λιτή ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου κατά των κυβερνητικών σχεδίων υπέρ ομοφυλόφιλων και λεσβιών. Κύριο

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο. ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν δια νόμου. Ο νόμος προσβάλει τη Δημιουργία!

Ο αξιοσέβαστος από κάθε άποψη Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ιεραπόστολος και διανοούμενος ολκής, παγκόσμιας εμβέλειας και αναγνώρισης, ιεράρχης κόσμημα της Ορθοδοξίας, ορθοτομεί επί του «ανομήματος-νομοθετήματος του γάμου» ομοφυλοφίλων και λεσβιών από τη σημερινή Κυβέρνηση. Μέσα σε κλίμα έντονης διαφωνίας , πλήρους άρνησης και γενικά απαράδεκτης πίεσης και πρόκλησης έντασης στα κόμματα , στην κοινωνία, σε πολλούς θεσμούς, στην Εκκλησία Με εξαίρεση τη διφορούμενη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο οποίος με μακρά σκόπιμη σιωπή, προκάλεσε όλους τους Μητροπολίτες και τον Ιερό Κλήρο της Ελλάδος.. Όπως το ίδιο λάθος διέπραξε ως ισορροπιστής και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης σε αντίθεση με όλους τους λοιπούς ιερωμένους και την Ιερά Σύνοδο Κρήτης.

Η θέση του Αλβανίας είναι ευσύνοπτη όσο και εμπεριστατωμένη ξεκάθαρη και απέχει μακράν από τα Ιερωνυμικά φληναφήματα, με τα οποία άνοιξε την πόρτα για δήθεν ελεύθερη συμβίωση των πάντων. Θέτει την τοποθέτηση του σε δημόσια διαβούλευση εγκαίρως και όχι σε συντονισμό με κυβέρνηση όπως έκανε ο Ιερώνυμος ( συν τη μυστική διπλωματία) καθώς σε απόλυτο συγχρονισμό θα συνέλθουν την Τρίτη τόσο το Υπουργικό συμβούλιο επί του θέματος όσο και η Ιεραρχία...

---ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας.
Σχετικά με τη δια νόμου ανύψωση της συμβιώσεως των ομοφυλοφίλων εις γάμον η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας δηλώνει:

Είναι πασίγνωστο ότι η διαιώνιση της ανθρωπότητας έχει στηριχθεί στην ύπαρξη δύο φύλων και στην ένωσή τους. Κανείς πολιτισμός, θρησκεία ή σύστημα νόμων (Σόλων, Πλάτων κ.λπ.) δεν θεσμοθέτησε τη συμβίωση των ομοφυλοφίλων ως γάμο. Το παρά φύσιν δεν καθίσταται κατά φύσιν με νομικές διατάξες. Αντίθετα, ένας τέτοιος νόμος προσβάλλει τη δημιουργία. Δεν αποτελεί κοινωνική πρόοδο αλλά σύγκρουση με τη φυσική τάξη, κατήφορο.

Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να διατυπώνει με σαφήνεια την έννοια και την αξία του γάμου, τη σημασία της οικογένειας και της τεκνογονίας σύμφωνα με τα ιερά κείμενά της και την κατά τους αιώνας παράδοσή της (Όπως δηλώθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Κρήτη το 2016).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline