Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:29:26

Ούτε ένας Μητροπολίτης από τους 81, υπέρ του «Γάμου» ή έστω ισορροπιστής, όπως ο Αρχιεπίσκοπος. Πλήρως απομονωμένος ο Αρχιεπίσκοπος και μετά το σκληρό ψήφισμα-κατηγορώ της Ι.Σ. σήμερα. Κύριο

Πρωτοβουλίες πανελλήνιας διαμαρτυρίας-αντίθεσης αναλαμβάνουν μητροπολίτες, αρχιμανδρίτες, κληρικοί και λαϊκοί. - Αναμένονται σκληρό ανακοινωθέν, κηρύγματα, δημόσιες καταγγελίες και φυλλάδια.

Σημαντική ημέρα αποφάσεων και δυναμικών δραστηριοτήτων από το σύνολο της Ιεράς Συνόδου, σε αντίθεση με την μετριοπαθή-παθητική επιλογή του Αρχιεπισκόπου απέναντι στο νομοσχέδιο και την εμμονή της Κυβέρνησης για τον «Γάμο» ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες... Στις 9:00 το πρωί της Τρίτης (23/1) θα βρεθούν στο Συνοδικό Μέγαρο οι 81 Μητροπολίτες, σε μία έκτακτη-καθυυστερημένη σκόπιμα από τον Αρχιεπίσκοπο- συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Υπάρχει μια συλλογική γραμμή για παρόμοιες μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού και συμβούλων του. Από το σύνολο των μητροπολιτών ούτε ένας είναι αντίθετος, συναινετικός με το επαίσχυντο νομοσχέδιο ή έστω ισορροπιστής όπως ο κ. Ιερώνυμος σχετικά., Ακολουθούν σκληρή, ορθόδοξη, συνεπή γραμμή. Στα σίγουρα αναμένεται να ασκήσουν κριτική και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο για το γεγονός ότι δεν ήταν από την αρχή τόσο αυστηρός και ξεκάθαρος στο συγκεκριμένο θέμα,.

Σκληρό ανακοινωθέν, κήρυγμα και φυλλάδια

Όπως έχουμε γράψει από την περασμένο Σάββατο , μετά τη συνεδρίαση της ΙΣ. θα εκδοθεί δριμύ-καταδικαστικό ανακοινωθέν που θα εκφράζεται η απόλυτη αντίθεση της Εκκλησίας και στον γάμο και στην τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια.

Το κείμενο θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και θα είναι τεκμηριωμένο, πειστικό, ώστε να μην διχαστεί ο λαός και να μην έρθει σε αντιπαράθεση η Εκκλησία μαζί του. Αναμένεται και μήνυμα προς τους βουλευτές αλλά και επιστολή αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Την ίδια ώρα, εν βρασμώ βρίσκονται και οι πιστοί, καθώς κληρικοί λένε πως δέχονται πιέσεις για την στάση που θα κρατήσει η Εκκλησία, ζητώντας πιο αυστηρή και επιθετική στάση
Τέλος, αναμένεται και κήρυγμα την επόμενη Κυριακή, ενώ θα μοιραστούν και φυλλάδια με ενημερωτικό περιεχόμενο και δυνατά επιχειρήματα...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline