Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:44:22

Πέτυχε το εγχείρημα «ενότητας-συνύπαρξης» των Σπετσών. Άγνωστο πόσο καιρό θα διατηρηθεί. Λάρισα-Κοζάνη τα πρώτα περιφερειακά προσυνέδρια. Κύριο

Φόβοι για απώλειες και τριβές στον «μονόδρομο» Κασσελάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Τα σενάρια της άμεσης καταστροφής απέτυχαν. Ομολογία αναγκαία, καλόπιστη. Επί του αποτελέσματος και του πεδίου, το πείραμα που έκανε με το τριήμερο στις Σπέτσες ο Στέφανος Κασσελάκης πέτυχε. Επεισε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε, εάν το αξιολογήσει κανείς αντικειμενικά και χωρίς διάθεση ειρωνείας, να φέρει κοντά τους βουλευτές στο εξοχικό του στις Σπέτσες και επί περίπου 20 ώρες, από το απόγευμα της Παρασκευής έως νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής να συζητήσουν, να αναλύσουν σημεία παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να θέσουν στόχους.

Μετά τις Σπέτσες, τι;

Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Γιατί ωραία και ενδιαφέρουσες οι παρουσιάσεις μέσω διαφανειών, αλλά το ζητούμενο είναι πως αυτοί οι στόχοι που ετέθησαν θα υλοποιηθούν. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά, συντονισμός, αποτελεσματικές κινήσεις και ευελιξία σε πολλά.

Υπάρχει η ανάλυση Pareto, του 80-20: το 80% των αποτελεσμάτων οφείλονται στο 20% των αιτιών. Εάν, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταφέρουν να πετύχουν το 20% των στόχων που έθεσαν στις παρουσιάσεις τους, θα καταφέρει το κόμμα να έχει και αποτελέσματα. Και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ότι θα υπάρχει το 80%, αλλά και το 50% να επιτευχθεί θα είναι άθλος στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται το κόμμα μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την διάσπαση.

Για να υπάρξει ακόμα και αυτό το 50% των αποτελεσμάτων πρέπει να προωθηθούν στην κοινή γνώμη τα βασικά σημεία των 30 παρουσιάσεων που κατά την ηγεσία του κόμματος, ήταν λεπτομερώς επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες.

Το Ελληνικό Ονειρο του Κασσελάκη

Όλες αυτές κάτω από την σκέπη του Εθνικού Σχεδίου για το Ελληνικό Όνειρο, στο οποίο ο Στ. Κασσελάκης αναφέρθηκε εκτενώς κατά την έναρξη των εργασιών και αποσκοπεί –κατά τα κεντρικά στελέχη του κόμματος- στην ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό, στην ευημερία και πρόοδο για όλους, σε μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, καθώς και σε μια πατριωτική και υπερήφανη Εξωτερική Πολιτική. Το ζητούμενο είναι ακριβώς αυτά τα εμβληματικά ουσιαστικά επίθετα και το νόημά τους.

Τελικά και πάντα, κυρια φιλοδοξία του Στ. Κασσσελάκη από τις Σπέτσες, ήταν το brainstorming στο σπίτι του, όπου είχαν την τιμητική τους οι προγραμματικές παρουσιάσεις των τομεαρχών , να δώσει ώθηση από εδώ και πέρα στο κόμμα για να αρχίσει η ανοδική πορεία έως τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

-Γενικά η εκτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από την κεντρική γραμμή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου με εξαίρεση ενδεχομένως από 2-3 βουλευτές.

Η πρόσφατη κίνησή του να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που είναι ασυνήθιστο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναστάτωσε τους βουλευτές του σε έναν βαθμό, αλλά η εκτίμηση είναι πως δεν θα υπάρξουν παρεκκλίσεις από την κεντρική γραμμή, με εξαίρεση ενδεχομένως 2-3 βουλευτές.

Παρά το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν οι ενστάσεις και οι προβληματισμοί που καταγράφονται στο κυβερνών κόμμα, εν τούτοις κατάφεραν με τους χειρισμούς τους, κυρίως η ηγετική ομάδα, να μεταφέρει το πρόβλημα στο δικό τους πεδίο. Αυτό κοιτάζουν τώρα να αφήσουν πίσω, καθώς η Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββατοκύριακου συνετέλεσε να πέσουν οι τόνοι, όπως και οι συζητήσεις του κ. Κασσελάκη με πρόσωπα όπως ο Παύλος Πολάκης.

Η κεντρική γραμμή

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπαίνουν σε καμιά ζυγαριά, ούτε μπορούν να θυσιάζονται ή να αναβάλλεται η αναγνώρισή τους για λόγους μικροκομματικούς» είναι η κεντρική γραμμή και η απαίτηση της ηγεσίας είναι να συνταχθούν όλες και όλοι πίσω από αυτή.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται από την ηγετική ομάδα και αυτό καταγράφηκε και στο κείμενο απόφασης της ΚΕ, ότι υπό τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση νομοθέτησε το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, όπως και το δικαίωμα αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Αρα, είναι μονόδρομος για τον κ. Κασσελάκη να υπάρξει πλήρης νομική ισότητα και συμπερίληψη όλων των πολιτών, «για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ανισότητες», όπως λένε.

Την ίδια στιγμή θεωρούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που αυτοπροβάλλεται ως δήθεν «φιλελεύθερη» και «μεταρρυθμιστική», ανέβαλλε διαρκώς να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ισότητα όλων στον γάμο. Η ανάγνωση του επιτελείου Κασσελάκη είναι ότι με τη στάση του αυτή ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι αυτό που κυρίως τον ενδιαφέρει είναι η αποσιώπηση των απειλών στο εσωτερικό του κόμματός του για την καταψήφιση από τους πιο συντηρητικούς βουλευτές του, όπως και οι αντιδράσεις ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Προσωπικό ναυάγιο

Ο κ. Κασσελάκης, που θα συναντήσει το επόμενο διάστημα εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, επιμένει ότι η κατάθεση στη Βουλή της πρότασης νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την άρση των διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, την Κατοχύρωση του Δικαιώματος Γάμου για όλα τα πρόσωπα, καθώς και τις αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας, είναι αυτό που ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να ανακοινώσει ότι θα φέρει κι αυτός προς ψήφιση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Γι' αυτό και θεωρεί ότι το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια εξελίσσεται σε προσωπικό ναυάγιο του Πρωθυπουργού που είναι, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, «όμηρος της ισχυρής ακροδεξιάς πτέρυγας του κόμματος του» – με αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά – και αναγκάζεται να φέρει προς ψήφιση ένα ελλιπές σχέδιο.

Στέφανος Κασσελάκης / Σε Κοζάνη και Λάρισα για τα πρώτα περιφερειακά συνέδρια

Κύριος στόχος των συνεδρίων αποτελεί η απάντηση στο πρόβλημα της αποεπένδυσης σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες
Τη δέσμευση του να φέρει στο επίκεντρο της πολιτικής του την ελληνική περιφέρεια, κάνει πράξη ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ανακοινώνοντας την διεξαγωγή των αναπτυξιακών συνεδρίων σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία.

Η αρχή θα γίνει στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, στις 4 Φεβρουαρίου. Παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελακη, το πρώτο περιφερειακό συνέδριο θα διεξαχθεί στην Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού.

Στις 10 Φεβρουαρίου στην περιφέρεια Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας θα διεξαχθεί το 2ο περιφερειακό συνέδριο, τις εργασίες του οποίου θα ανοίξει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κύριος στόχος των συνεδρίων αποτελεί η απάντηση στο πρόβλημα της αποεπένδυσης σε ζωτικής σημασίας εθνικές υποδομές και δραστηριότητες κατά τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Η ανάδειξη των αιτίων και των παραγόντων που έβαλαν χειρόφρενο στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, που κράτησαν χαμηλή την παραγωγικότητα και ευθύνονται για τη γήρανση και την εικόνα των παραμελημένων σχολείων, των νοσοκομείων, των δημοσίων υποδομών, για τις ανισότητες, την ερήμωση των χωριών και την συμφόρηση στις πόλεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline