Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:46:03

Μάκης Βορίδης: Παραμένει υπουργός της Κυβέρνησης, παρότι όχι μόνο αρνείται να ψηφίσει το νομοσχέδιο αλλά και το θεωρεί....αντισυνταγματικό. Ακολούθησε τη γραμμή αποχής του Αντ. Σαμαρά, που είχαν καταδικάσει Μητσοτάκης, Γεωργιάδης και Μαξίμου. Κύριο

Αήθης πολιτικά επιμονή του βουλευτή Αττικής Στέλιου Πέτσα με συνεχείς δηλώσεις να παραιτηθεί-απομακρυνθεί ο τοπικός ανταγωνιστής του Μάκης Βορίδης.

Και ο Πέτσας, επίμονος συνεχώς, υπέρ της παραίτησης Βορίδη, αν δεν υπερψηφίσει το γάμο των ομόφυλων.

Επίμονος συνεχώς σε παρόμοιες δηλώσεις ο τοπικός ανταγωνιστής του στην περιφέρεια Αττικής, στο ίδιο κόμμα και ψηφοδέλτιο, χωρίς ιδιαίτερα ενδοιασμό Στέλιος Πέτσας διακηρύσει το.... αυτονόητο για τον Μάκη Βορίδη, παρόλο που η κυβέρνηση επιλέγει να αφήνει θολό το τι θα γίνει εάν ο τελευταίος επιλέξει τον δρόμο της αποχής στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Τελευταία στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε πως «ένας υπουργός που διαφωνεί δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράσει τη γνώμη του στο υπουργικού συμβούλιο, να εκθέσει τα επιχειρήματά του»
Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν πείσει τους συναδέλφους του υπουργούς θα πρέπει μετά να αποχωρήσει.«Δεν μπορεί να περάσει κάτι τέτοιο από το υπουργικό συμβούλιο και μετά κάποιο μέλος του να μην το ψηφίσει» απάντησε σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός κρίνει ποιός είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Σε ό,τι αφορά την εναντίωση από τους κόλπους της Εκκλησίας ο αναπλ. υπουργός έσπευσε να πει πως πως έχει «βαρύνουσα σημασία» η τοποθέτησή της εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «έχουμε τεκμηριωμένη άποψη, συζήτηση και σύνθεση». Και την ώρα που μέσα στο κυβερνών κόμμα υπάρχουν διαφωνίες από πολλούς βουλευτές, ζήτησε «να αποφύγουμε κινητοποιήσεις και την «αντίδραση για την αντίδραση».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα περί πολιτικής μετατόπισης της Ν.Δ. ο κ. Πέτσας ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός «έχει καταλάβει με την προσωπικότητα και τις επιλογές του το χώρο του κέντρου» και πως δεν χρειάζεται ετεροπροσδιορισμός από το κεντροδεξιό κόμμα, που -σύμφωνα με τον ίδιο- έχει αποξενωθεί από αυτόν τον χώρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline