Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  13:51:17

Δυο πρώην υπουργοί ψηφίζουν μεν, αλλά διαφωνούν για τις συνέπειες. Γ.Οικονόμου: «Φοβούμαι δυσαρέσκειες από τον Γάμο. Μετακινήσεις σε άλλους χώρους.» Θεοδωρικάκος: «Με την επιστολική ψήφο η Ελλάδα αγκαλιάζει τους απόδημους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Κύριο

Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση.

Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις.

1.«Με τη θετική ψήφο μας δείχνουμε ότι είμαστε πραγματικά η Βουλή όλων των Ελλήνων, απανταχού της Γης»

Για ένα «εξαιρετικά σημαντικό νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές» μίλησε στη Βουλή ο π. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Με τη θετική ψήφο μας στην επιστολική ψήφο, δείχνουμε ότι είμαστε πραγματικά η Βουλή όλων των Ελλήνων, απανταχού της Γης, δείχνουμε ότι η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της για τους απόδημους» τόνισε ο κος Θεοδωρικάκος.

«Κι ερχόμαστε στο σήμερα- Η επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές που καθιερώνεται με το παρόν νομοσχέδιο είναι αναμφίβολα θετική εξέλιξη, που διευκολύνει τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκλογές . Είναι κάτι που συμβαίνει σε 22 χώρες της Ευρωπαΐκής Ένωσης .Θέλω επίσης να σημειώσω με έμφαση ότι η κυβέρνηση ,η ηγεσία του ΥΠΕΣ αποδέχτηκε προτάσεις βελτίωσης που έγιναν από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκειμένου να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις ερωτήματα και αμφιβολίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας.

Δεν αρκεί, όμως, η επιστολική ψήφος για να έρθει η μαζική συμμετοχή στις εκλογές. Οι Έλληνες του εξωτερικού πρέπει να εμπνευστούν από ρεαλιστικά οράματα και στόχους για την πατρίδα ,από ιδέες,από αξίες ,από πολιτικές, από αληθινά διακυβεύματα για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού και της πατρίδας. Πρέπει, με το μυαλό και την καρδιά να ενστερνιστούν την αξία της συμμετοχής και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ,πρέπει να γίνει καθήκον και ευθύνη όλων μας. Ασφαλώς της κυβέρνησης, αλλά και όλου του πολιτικού συστήματος και των ίδιων των οργανώσεων του παγκόσμιου ελληνισμού Και είναι μια θετική πρόκληση για τον καθένα από εμάς να συμβάλει εποικοδομητικά και αποτελεσματικά.

Αντί λοιπόν να εκπέμπουμε μια διχαστική εικόνα ας ψηφίσουμε όλοι μαζί αυτό το νομοσχέδιο, ας συνεργαστούμε στην υλοποίηση του και μετά τις ευρωεκλογές έχοντας και την πρώτη εφαρμογή της επιστολικής ψήφου, ας κάνουμε το καλύτερο για ένα καινούργιο μεγάλο βήμα μπροστά, με ενότητα και συναίνεση για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Σας καλώ με την ψήφο μας υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο ,να δώσουμε ένα ισχυρό θετικό μήνυμα ενότητας και συμμετοχής του παγκόσμιου ελληνισμού στο αύριο της Ελλάδας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, με τη θετική ψήφο μας στην επιστολική ψήφο, δείχνουμε ότι είμαστε πραγματικά η Βουλή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων, απανταχού της Γης.
Δείχνουμε ότι είμαστε η Βουλή του Παγκόσμιου Ελληνισμού.
Δείχνουμε ότι η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της για τους απόδημους».

2.Καταπέλτης για την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το γάμο ομοφύλων κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα»
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα όπου κατά την τοποθέτησή του θέλησε να συνδέσει τις ρίζες του κόμματος και του συντηρητισμού με την τρέχουσα επικαιρότητα και το επίμαχο γάμο των ομοφύλων ζευγαριών που «ταρακουνά» αυτά τα θεμέλια.

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα» σχολίασε και συνέχισε στο ίδιο ύφος. «Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας». Θέλοντας μάλιστα να διευκρινίσει περεταίρω τις θέσεις του, συμπλήρωσε: «Όταν η έμφαση δίνεται στο άτομο μειώνεται η δύναμη της πλειοψηφίας»
«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία. Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής με υπερτονισμό των δικαιωμάτων δημιουργεί πρόβλημα στη συλλογικότητα»

Η συλλογικότητα είναι το έθνος κράτος που λέγεται Ελλάδα

«Το κράτος υπάρχει ως όργανο επιβίωση του έθνους των Ελλήνων της γλώσσας και Οχι μονο για την υποδοχή επενδύσεων
Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια , σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε
Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις.

«Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής φοβάμαι ότι στρέφει την πλάτη στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας. Η παραδοσιακή μας βάση είναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, την εργασία, την τιμιότητα, τη λιτότητα, σέβονται το νόμο, την παράδοση και τη θρησκεία» είπε.

«Αν εγκαταλείψουμε τα παραδοσιακά και συντηρητικά κοινά μας, τα στρώματα αυτά ενδέχεται να στραφούν εντέλει σε αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις με συγκεχυμένο ιδεολογικά πρόγραμμα, αλλά σαφή αντιφιλελεύθερο και εθνολαϊκίστικο προσανατολισμό» είπε και πάλι. Υπενθύμισε μάλιστα πως υπάρχει το πρόσφατο «παράδειγμα του γαλλικού γκωλικού κόμματος, της παραδοσιακής συντηρητικής γαλλικής δεξιάς, η οποία σαρώθηκε εκλογικά και σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή αποστράφηκε τους αξιακούς πυλώνες της γαλλικής δεξιάς: την οικογένεια, τη θρησκεία και το έθνος».

Και κατέληξε λέγοντας πως «το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό» και ότι «χωρίς το δεσμό με τη βάση της παράταξης φιλελεύθερες ιδέες και μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολο να εισαχθούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline