Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  11:24:42

Πρωτοφανής επίθεση και απειλή. Πλήρης απαξίωση της εισαγγελέως από τον αψύ συνήγορο Αλέξη Κούγια και απειλές του ότι εάν καταδικαστεί η πελάτης του ...θα παραιτηθεί από τη δικηγορία. Κύριο

«Γενικώς, οι εισαγγελικές προτάσεις και τα παραπεμπτικά βουλεύματα στα ελληνικά δικαστήρια γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά διότι γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Γίνονται δεκτό σε ποσοστό περίπου 20%».

Με ένα βαρύ, ασυνήθιστο, προσβλητικό «κατηγορώ» απάντησε στην αγόρευση – καταπέλτη της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας.

Σχολιάζοντας τα λόγια της εισαγγελέως ότι η μικρή Τζωρτζίνα ήταν άτυχη που είχε μητέρα τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ο Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι η «κατηγορουμένη είναι άτυχη που κληρώθηκαν σε αυτή τη δίκη η κα Εισαγγελέας της έδρας και η κα Πρόεδρος του Δικαστηρίου που επί 13 μήνες δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν με ερωτήσεις επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών να δημιουργήσουν στοιχειολογία της»

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για μία «ταπεινού περιεχομένου» πρόταση της εισαγγελέως για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και υποστήριξε ότι «επιπέδου μεσημεριανών εκπομπών lifestyle». «Δεν περίμενα κάτι καλύτερο, περισσότερο ενδιαφερόταν η Εισαγγελέας να τελειώσει η δίκη για να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, παρά να διερευνηθεί η αλήθεια», είπε ο Αλέξης Κούγιας και δήλωσε πως «είναι για γέλια. 53 χρόνια στα δικαστήρια δεν θυμάμαι τέτοια επιχειρηματολογία για τέτοιο κίνητρο».

«Κατηγορείται η κατηγορουμένη χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ότι σκότωνε τα παιδιά της για να κρατήσει τον άνδρα της», είπε και διερωτήθηκε αν έχει ακουστεί ποτέ κάποια να σκοτώνει τα παιδιά της το μόνο που τη συνδέει με τον άνδρα της.

Σχετικά με τις σχέσεις του ζευγαριού, είπε: «Όταν έχασε τη ζωή της η Μαλένα και η Ίριδα, το ζευγάρι ήταν ενωμένο, ήταν ταυτισμένο. Έκαναν μήνυση στους γιατρούς. Είναι κωμικού περιεχομένου όλη αυτή η προσέγγιση», είπε και κατηγόρησε την Εισαγγελέα ότι αγνόησε επιστήμονες μάρτυρες υπεράσπισης.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Οι εισαγγελικές προτάσεις και τα παραπεμπτικά βουλεύματα στα ελληνικά δικαστήρια γίνονται σε πολύ μικρά ποσοστά αποδεκτά διότι γίνονται με πολύ μεγάλη προχειρότητα. Γίνονται δεκτό σε ποσοστό περίπου 20%».

Κούγιας: Εάν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα απονέμεται μέσα από τα κανάλια

«Η κυρία εισαγγελέας, αγόρευε 9 ώρες. Είμαι βέβαιος ότι στο δικαστήριο κανείς δεν θα θυμάται τίποτα ούτε οι ένορκοι. Την πρότασή της δεν την κατέθεσε εγγράφως στο δικαστήριο για να την παραλάβω και να απαντήσω λέξη προς λέξη», συνέχισε και υποστήριξε ότι η αγόρευσή της «ήταν για τα κανάλια».

Όσον αφορά με το εάν πιστεύει ότι θα αθωωθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι είναι απόλυτος ότι η κατηγορουμένη είναι αθώα. «Εάν λοιπόν τελικώς δεν αθωωθεί η Πισπιρίγκου, θα πω ότι η δικαιοσύνη πλέον στην Ελλάδα απονέμεται μέσα από τα κανάλια και δεν θα έχω λόγο παρουσίας μου στα δικαστήρια. Εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αθωωθεί θα παραιτηθώ από το λειτούργημά μου διότι θα σημαίνει ότι πλέον δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εγώ έχω δοκιμαστεί ως δικηγόρος. Η κυρία εισαγγελέας δεν έχει δοκιμαστεί», είπε κλείνοντας ο ποινικολόγος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline