Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  06:05:22

Μητσοτάκης: Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για 2+8 χρόνια - Προκαταβολή ΕΦΚ 40 εκατ. στα τέλη Μαρτίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ανοίξει διάλογο για ένα πιο δίκαιο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ από το 2025 και μετά, με στοιχεία μόνιμης αντιμετώπισης, σχετικά με το πώς κατανέμεται το ποσό επιστροφής, ποιοι και πότε θα το λαμβάνουν - Σε εξέλιξη η συνάντηση

Φθηνότερο ρεύμα για όλους τους αγρότες για τα επόμενα 2+8 χρόνια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Επιτροπής μπλόκων, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόταση, που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές στο αγροτικό ρεύμα, εκτιμάται ότι θα διαμορφώσει την KW στα 2 πρώτα χρόνια κάτω από τα 10 λεπτά για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα ή είναι συνεπείς και κάτω από τα 11 λεπτά για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα και τα χρέη τους.

Για τα επόμενα 8 χρόνια για το ένα τρίτο της κατανάλωσης η εκτιμώμενη τιμή θα είναι ενιαία στα 9 λεπτά, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους αγρότες να κάνουν τον προγραμματισμό τους σε βάθος δεκαετίας.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, που έρχεται σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τη μείωση του αγροτικού ρεύματος, θα χρηματοδοτηθεί πρωτίστως από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline