Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024  23:16:24

Υποχώρησαν Χρυσοχοϊδης- Κυβέρνηση. Πολιορκία και παρέλαση τρακτέρ και φορτηγών αύριο στην Αθήνα (όπως σε όλες τις πρωτεύουσες της Ε.Ε.). Άδειασμα του αρνητικού κ. Μαρινάκη. Κύριο

Ο Πρωθυπουργός χθες επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικές δυνατότητες για νέες παροχές στους αγρότες.

«Πράσινο φως» Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα - Οι προϋποθέσεις και οι όροι της παρέλασης τρακτέρ και αγροτικών.
Μετά το πρώτο «όχι», η αναδίπλωση από την αποφασιστικότητα-ενότητα όλων των αγροτών

Επίμονος προ ημερών, αμετακίνητος και συνεχώς αρνητικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης ερωτώμενος αν τα τρακτέρ θα είναι δύσκολο να περάσουν προς την Αθήνα στις 20 Φεβρουαρίου, απάντησε πως «είμαστε η κυβέρνηση που νομοθέτησε την απαγόρευση δια νόμου της παρεμπόδισης εργαζομένων να πάνε στη δουλειά τους. Είμαστε η κυβέρνηση, η οποία επεμβαίνει σε καταλήψεις«. Σημείωσε ακόμη ότι «η εφαρμογή του νόμου δεν είναι ούτε δεξιά ούτε κεντρώα πολιτική, είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας».

«Πράσινο φως» από Χρυσοχοΐδη για την κάθοδο τρακτέρ στο Σύνταγμα, μετά το πρώτο «όχι» και την αποφασιστικότητα των αγροτών

Ο αριθμός των τρακτέρ είναι μικρότερος από τον αναμενόμενο, σε αυτή την περίπτωση θα επιτραπεί η είσοδος των τρακτέρ μέσα στον αστικό ιστό, δεδομένου ότι δεν θα κατέβουν μέχρι τα όρια του νομού Αττικής όλα όσα βρίσκονται στα μπλόκα Συνολικά από σήμερα κατά τη διάρκεια της καθόδου από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λαμία έως στο Κάστρο Βοιωτίας θα προστίθενται από τα μπλόκα ελάχιστα μόνο τρακτέρ και αγροτικά Ι.Χ. ως εκπροσώπηση. Συνολικά υπολογίζεται από την Κυβέρνηση ότι τα τρακτέρ δεν θα ξεπεράσουν τα 150-200 αλλά οι αγρότες ομιλούν για διπλάσια και πλέον οχήματα και συνολικά για μετάβαση, με λεωφορεία, ιδιωτικά, αγροτικά, και άλλα οχήματα εκείνοι να φτάσουν τους 5.000..

Στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξειδικεύτηκε και το επιχειρησιακό σχέδιο για τη μαζική είσοδο των αγροτικών μηχανημάτων στην Αθήνα.

Οι προϋποθέσεις

• Η Τροχαία εκτός από τα αγροτικά μηχανήματα θα έχει να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα φτάσουν στην Αττική.
• Τα τρακτέρ θα συνοδεύονται από περιπολικά της ΕΛΑΣ από το σημείο από όπου θα ξεκινήσουν μέχρι και την πλατεία Συντάγματος.
• Θα υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος εισόδου στον αστικό ιστό και συγκεκριμένο δρομολόγιο που θα ακολουθηθεί.
• Ανά 30 τρακτέρ θα πρέπει να υπάρχει όχημα που θα μπορεί να διαχειριστεί τυχόν προβλήματα ή ζημίες.
• Η τροχαία θέλει στη λεωφόρο Αμαλίας μία λωρίδα να παραμείνει ανοιχτή ώστε να διεξάγεται η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μόνο στην περίπτωση που ο αριθμός των τρακτέρ θα είναι μικρός και δεν θα μεταβούν στην Αθήνα όλα τα μηχανήματα που βρίσκονται στα μπλόκα.
Τέλος, αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ ξεκαθαρίζουν πως οι αγρότες θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει έως το πρωί της Τετάρτης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline