Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  02:45:48

Τσακαλώτος προς τιμητή Τσίπρα: «Μήπως να αρχίσεις, εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική;» Κασσελάκης έτοιμος για αναμέτρηση-ψηφοφορία, χωρίς να παραιτηθεί. Κύριο

«Οχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε, φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας», γράφει ο κ. Τσακαλώτος.

Με ανάρτησή του ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθύνεται στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «δεν φύγαμε [από τον ΣΥΡΙΖΑ] γιατί χάσαμε» αλλά «γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας».

«Οχι Αλέξη μου δεν φύγαμε γιατί χάσαμε. Φύγαμε γιατί βλέπαμε την εξαέρωση του κόμματός μας και ποιος μπορεί να υποστηρίξει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δικαιωθήκαμε με αυτή την επιλογή», γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και συνεχίζει:
«Και αυτό δεν άρχισε με τον Κασσελάκη, που σε αυτό τουλάχιστον, έχει δίκιο όταν λέει ότι αν είχαμε ένα στιβαρό κόμμα δεν θα είχε κερδίσει. Αρχισε το βράδυ των εκλογών του 2019, όπου ανακοίνωσες στο κόμμα μας ότι θα τα αλλάξεις όλα, τη στιγμή που πήραμε 31,5%, ένα εντυπωσιακό ποσοστό μετά από εφαρμογή μνημονίου.

Αρχισε όταν αρνήθηκες να φτιάξουμε ένα πολιτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έδειχναν όλες οι δημοσκοπήσεις μετά το 2017. Αρχισε όταν ήθελες να φτάσεις τον Μητσοτάκη και τον Ανδρουλάκη με πάνω από 100.000 ψήφους στις εσωκομματικές εκλογές και επέβαλες να ψηφίζουν μέλη με δύο ευρώ την ίδια μέρα. Αρχισε με την ανοχή σου στη θεωρία περί εσωτερικών εχθρών, και από ό,τι βλέπουμε οι εσωτερικοί εχθροί όλο και πολλαπλασιάζονται εντός ΣΥΡΙΖΑ. Αρχισε όταν πρώτα εσύ ήθελες την αδιαμεσολάβητη σχέση με τη βάση, δηλαδή χωρίς καμία λογοδοσία στα όργανα, δημιουργώντας ένα κόμμα που δεν συζητά πολιτικά και ιδεολογικά».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσακαλώτος καταλήγει στην ανάρτησή του: «Αρα πριν μας "αναλύσεις" τους λόγους που φύγαμε κάποιοι, μήπως να αρχίσεις εσύ με μια στοιχειώδη αυτοκριτική; Θα ήταν μια καλή αρχή!».

Ο Κασσελάκης επιθετικός προς «διασπαστές και υπονομευτές» απάντησε στον Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για επανεκλογή προέδρου

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο - «Βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες και περιμένουν την αποτυχία μου» - «Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Τσίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα» - «Πρώτος εγώ θα ήθελα να είναι ο Τσίπρας εδώ»

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνοντας άμεσα το γάντι από τον Αλέξη Τσίπρα και ανοίγοντας το δρόμο για νέα προσφυγή στην κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του με την οποία άνοιξαν οι εργασίες του συνεδρίου του κόμματος, τόνισε ότι δεν γίνεται πρόεδρος υπό προθεσμία και ζήτησε πίστωση χρόνου ώστε να κριθεί σκληρά στις εθνικές εκλογές. Συνέχισε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται επανίδρυση, ενότητα και πρόεδρο που δεν θα αμφισβητείται- κάνοντας μάλιστα για προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρα εναντίον του «όπως είχε γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα». Μάλιστα, ο κ.Κασσελάκης έσπευσε να απαντήσει στους επικριτές του, ότι «όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει. Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Ειδικότερα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ.Κασσελάκης είπε:

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μόνη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα.

Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα.

Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος. Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη.

Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ονομαστική αναφορά στον προκάτοχό του απαντώντας στην κριτική για τη δημοσκοπική συρρίκνωση του κόμματος, λέγοντας ότι «οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους.

Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ.

Και μακάρι να ήταν. Ποιος θα ψηφίσει ηγέτη χωρίς κόμμα;

Ποιος θα ψηφίσει Έναν χωρίς το όλον; Νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι. Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει;».

Οπως εξελίχθηκε η ομιλία, ήταν φανερό ότι ο κ.Κασσελάκης κράτησε τον βασικό κορμό του κειμένου που είχε προετοιμάσει, κάνοντας εκτενή αναφορά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και ζητώντας ενότητα στο κόμμα ενόψει των ευρωεκλογών και έθεσε το ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «οι πολλαπλές διεθνείς κρίσεις μεγεθύνονται και οξύνονται στην περίπτωση της Ελλάδας, εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τα αποτελέσματα 4,5 χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ είναι η διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, η απαξίωση και η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, η υπονόμευση του κράτους δικαίου». Αναφερόμενος, μάλιστα, στο ΕΣΥ έκανε ονομαστική αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη προκαλώντας το ακροατήριο που αντέδρασε με γιουχαϊσματα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline