Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  03:14:10

Άρχισαν οι Τρανς τις απαιτήσεις σε ειδικά επιδόματα. Τέλος στον αποκλεισμό των διεμφυλικών/τρανς από βοήθημα ευάλωτων ύψους 700 ευρώ, να αναγνωρισθούν ως ...ευάλωτα πρόσωπα. Κύριο

 Το αίτημα στις υπουργούς Ζαχαράκη και Μιχαηλίδου.

Τον αποκλεισμό των διεμφυλικών/τρανς από ειδικό βοήθημα ευάλωτωντης Δ.ΥΠ.Α., ύψους 718,50 ευρώ, καταγγέλλει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών με επιστολή στις υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ζητάει πλήρη εξίσωση καταβολής, ,που δεν είχε εγκριθεί μέχρι τώρα.,.

-Το ΣΥΔ τονίζει πως γεννώνται ερωτηματικά σημειώνοντας ότι «παρότι τα διεμφυλικά/τρανς πρόσωπα εντάχθηκαν στις ευάλωτες ομάδες της Δ.ΥΠ.Α. από τον Ιούνιο του 2021, τώρα στην παροχή που αφορά τη στήριξη ευάλωτων ομάδων, δεν συμπεριλαμβάνονται».

Προσθέτουν ότι «ενώ η παροχή αυτή αφορά συγκεκριμένα τη στήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων, ανάμεσα στις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι θα πρέπει "να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους".

»Αυτή η προϋπόθεση είναι άκρως περιοριστική που κατά την γνώμη μας θα πρέπει να αφαιρεθεί, καθώς ιδιαίτερα για ευάλωτες ομάδες όπως είναι τα διεμφυλικά/τρανς πρόσωπα, λόγω των πολλών και πολλαπλών αρνητικών αντιλήψεων, στερεοτύπων και προκαταλήψεων που αντιμετωπίζουν με μόνο λόγο την ταυτότητα φύλου τους –το ότι είναι τρανς-, είναι απειροελάχιστα τα άτομα που κατάφεραν να βρουν μία θέση νόμιμης εργασίας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να μπορέσει να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline