Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  06:07:22

Ξέφυγαν οι τιμές στα Ακίνητα: «Πωλητήριο» 50 εκατ. ευρώ για κτίριο 2.450 τ.μ. κάτω από την Ακρόπολη. Και το διαμέρισμα Καρ. Φίξ στην Ηρώδου Αττικού έναντι 16 εκατ. ευρώ. Κύριο

Ξανά προς πώληση το φιλέτο στη γωνία Δ. Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη και «δώρο» οικόπεδο 720 τ.μ. 

Με ζητούμενη τιμή 50 εκατ. ευρώ ξαναβγαίνει προς πώληση το πολυθρύλητο ακίνητο – φιλέτο στη γωνία Διονυσίου Αρεοπαγίτου 9 και Μακρυγιάννη 1. Αυτή τη φορά μάλιστα συνοδεύεται και από όμορο οικόπεδο 720 τετραγωνικών μέτρων.

Το πολυτελέστατο ακίνητο, που κάποτε άνηκε στον Γιάννη Τζιβέλη, γνωστό ως «Μίδα της Σοφοκλέους» και ακολούθως πέρασε στον έλεγχο του σεΐχη Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, βρίσκεται σε οικόπεδο 420 τ.μ. και είναι συνολικής επιφάνειας 2.450 τ.μ. με κύριους χώρους 2.045 τ.μ..

Στους πέντε ορόφους του οικήματος περιλαμβάνονται 9 διαμερίσματα, με 20 υπνοδωμάτια και 20 μπάνια, ενώ διαθέτει δύο ισόγεια εμπορικά καταστήματα που συνδέονται μέσω ενός υπογείου, όπου σώζονται ρωμαϊκά ψηφιδωτά και αρχαία ελληνικά ερείπια και εκτίθενται κάτω από προστατευτικά γυάλινα πατώματα.

Πέραν του κτιρίου, στην τιμή των 50 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται και γειτονικό οικόπεδο 720 δομήσιμων τετραγωνικών μέτρων κατάλληλο για χώρο στάθμευσης.
«Αυτή η ιδιοκτησία είναι έτοιμη να διαμορφώσει τη δική της ιστορία ως σημείο συνάντησης για παγκόσμιες προσωπικότητες, ένα αναζωογονητικό καταφύγιο ή ενδεχομένως να εξελιχθεί σε μια λέσχη μελών, μια γκαλερί ή ένα μουσείο», αναφέρεται στην παρουσίαση από τη γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων Engel & Völkers.
Ας σημειωθεί ότι πέρσι το ίδιο ακίνητο είχε βγει προς πώληση με τιμή στα 61 εκατ. δολάρια.

2.Σε εκείνους που γνωρίζουν τον σχεδόν τυχοδιωκτικό χαρακτήρα του 63χρονου Τόμας Φλορ μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε η αγορά εκ μέρους του του 325 τ.μ. διαμερίσματος στην Ηρώδου Αττικού, εκείνου που πλέον καταγράφηκε στο συλλογικό ασυνείδητο ως το ακριβότερο των Αθηνών - τα 18 εκατ. ευρώ που κατέβαλε ο Ελβετός επιχειρηματίας δικαιολογούν μέχρι κεραίας τον επιθετικό προσδιορισμό. Δώρο στο γάμο της κόρης του με τον βασιλικό γόνο Φίλιππο, γιό του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline