Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024  03:33:01

Ανακωχή με ανοικτούς λογαριασμούς μόνο, μέχρι τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. Όχι ως τις εθνικές, όπως υπολογίζει η πλευρά Κασσελάκη. Οι υπαινιγμοί για καλή συνεργασία. Οι δύο όροι Γεροβασίλη. Κύριο

«Εκλογές τέλος», αλλά το εσωκομματικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει βαθύ - «Ανοιχτοί λογαριασμοί» στο κόμμα μέχρι το ξεκαθάρισμα στις Ευρωεκλογές και τον καταλογισμό ευθυνών.

Το ψυχολογικό (και όχι μόνο) χάσμα ανάμεσα στα «στρατόπεδα» Κασσελάκη και Γεροβασίλη είναι εμφανές από τα πυρά που αντάλλαξαν και τις πρώτες δηλώσεις με τις οποίες έκλεισε το Συνέδριο-οπερέτα.
Μπορεί το θυελλώδες 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να ανήκει πλέον στην ιστορία, αφήνοντας πίσω του το δίλημμα των εσωκομματικών εκλογών με αναβάπτιση του προέδρου του κόμματος χωρίς κάλπες, ωστόσο η κρίση στο κόμμα είναι βαθύτερη από ποτέ, και το ρήγμα μεταξύ των στελεχών του βαθαίνει.
Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τις ψηφοφορίες και την έγκριση των θέσεων και της πολιτικής απόφασης, καθώς και των Επιτροπών Δεοντολογίας και Οικονομικού Ελέγχου.

Η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου (από κοινού με τους Ν. Παππά και Γ. Τσίπρα) να μην γίνουν εκλογές νέου προέδρου πέρασε δια ανατάσεως της χειρός ώστε να μην υπάρξει βαθύτερη εσωστρέφεια στο κόμμα, ωστόσο το ψυχολογικό (και όχι μόνο) χάσμα ανάμεσα στα «στρατόπεδα» του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη είναι εμφανές από τα πυρά που αντάλλαξαν και τις διαφορετικές ερμηνείες τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι από το Συνέδριο έμειναν «ανοιχτοί λογαριασμοί», που πρέπει να κλείσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Κασσελάκης: "Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές"

Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στο Instagram.
«Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ' ό,τι σου τρώει την ψυχή» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, παραφράζοντας το τραγούδι «Γιορτή» του ροκ συγκροτήματος Τρύπες
Με στίχους από τη «Γιορτή», το γνωστό τραγούδι του συγκροτήματος ο κ. Κασσελάκης επέλεξε να κλείσει και την ομιλία του την τελευταία ημέρα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας.

Δικό σας είναι.
Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.
Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ.
Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους;
Επανίδρυση.
Νέα Όργανα.
Αξιοπιστία.
Αξιοκρατία.
Ανάσα δημοκρατίας τώρα.
Λύτρωση τώρα.
Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ' ό,τι σου τρώει την ψυχή».

2.Γεροβασίλη: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πετυχημένη πορεία αν ο Κασσελάκης συνεχίσει να είναι διχαστικός"

Το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, πήρε μια απόφαση, να καταψηφίσει την πρόταση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, δήλωσε από πλευράς της η Όλγα Γεροβασίλη.
Υπήρξαν τρεις προτάσεις σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη:
• Πρόταση του προέδρου για εκλογές σε δέκα μέρες. Απάντησα οι εκλογές να γίνουν όπως του Αλέξη Τσίπρα και οι δικές σου
• Πρόταση Φάμελλου και
• Η δική μου, εκλογές σε ένα μήνα. Δεν την απέσυρα ποτέ.
Το προεδρείο επέλεξε να βάλει πρώτη του Σωκράτη Φάμελλου.

Συμπέρασμα τονίζει η κ. Γεροβασίλη:

Είναι κυρίαρχη η απόφαση. Όντως πρέπει να δώσουμε τη μάχη συλλογικά και συντεταγμένα, με το βλέμμα στις ευρωεκλογές. Δεν θα είναι πετυχημένη αυτή η πορεία, αν ο πρόεδρος συνεχίσει να έχει πολωτική και διχαστική στάση που εκφράστηκε εκτός των άλλων και με το «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε».

«Σχόλιο πάνω στην πρότασή μου: Γιατί δεν μπήκαν οι άλλες δύο προτάσεις και μπήκε πρώτα του προέδρου; Διότι δεν έπρεπε να φανεί ότι καταψηφίζεται η πρόταση του προέδρου. Για να κάνεις απόσυρση πρέπει να την αποσύρω την πρότασή μου. Θέλει εκλογές ανισότητας προφανώς. Τις φοβήθηκε όταν είπε... Το καταστατικό πρέπει να το θυμόμαστε, όχι όταν μας βολεύει. Δεν μπορούμε να πάμε με διχασμό και αλαζονεία» σημειώνει.

«Λευκή επιταγή δεν υπάρχει για κανένα μας. Στο τέλος αυτής της ημέρας θα γίνουν εκλογές. Μεγαλύτερη κρίση εθνικών εκλογών δεν μπορεί να υπάρξει» επισημαίνει η Όλγα Γεροβασίλη.

3.ΣΥΡΙΖΑ – Δ. Αυγέρη: «Ξεκάθαρο το όχι» στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Η εκπρόσωπος τύπους του κόμματος επιμένει ότι η κ. Γεροβασίλη, απέσυρε την υποψηφιότητά της, κάτι που η τελευταία αρνείται.
«Τα μέλη και οι σύνεδροι που ήταν εδώ, αλλά και τα μέλη -γιατί συνομιλούμε όλοι με όλους- είπαν « ξεκάθαρα όχι». Απέρριψαν την πρόταση», σημείωσε με νόημα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ελάχιστη ώρα πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος που ζητούσε από τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στην βάση, ώστε να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της αμφισβήτησής του από τα κομματικά στελέχη.

«Του λένε, προχώρησε, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα».

«Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ολοκληρώνεται με την επιβεβαιωμένη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και με μία ξεκάθαρη εντολή να γίνουν οι αλλαγές που ζητούν επιτακτικά τα μέλη μας», σημείωσε η κ. Αυγέρη.

«Στο Συνέδριό μας οι σύνεδροι, ο κόσμος, τα μέλη τα οποία εκπροσωπούνται και από τους συνέδρους, έδωσαν μια ξεκάθαρη επιβεβαιωμένη υποστήριξη στον Πρόεδρο, τον Στέφανο Κασσελάκη. Βγαίνοντας από αυτή την αίθουσα, καθένας και κάθε μία, είτε παρακολούθησε ως σύνεδρος, ή ως παρατηρητής, ή ως δημοσιογράφος, δεν έβγαλε διαφορετικό συμπέρασμα. Επαναβεβαιώθηκε η στήριξη και η εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα εξελέγη πριν από μερικούς μήνες με μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία που προβλέπεται από το Καταστατικό μας, με μια ισχυρή πλειοψηφία και με μια πορεία αυτούς τους πέντε μήνες πάρα πολύ δύσκολη και πάρα πολύ επώδυνη. Όχι για τον ίδιο, αλλά και για το ίδιο το κόμμα. (...) Σήμερα όχι μόνο δήλωσε το Συνέδριο ότι επαναβεβαιώνει την υποστήριξη στον Πρόεδρο αλλά λέει «προχώρησε, πρέπει να τα αλλάξουμε όλα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline