Σάββατο 27 Ιουλίου 2024  05:38:38

Νέες εντάξεις σε εκτός σχεδίου πόλεως σε... 2.000 και πλέον ζώνες

Όσον αφορά στις νέες εντάξεις στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού φορολογητέας αξίας ακινήτων, ακόμη και με αυτές τις προσθήκες που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα παραμείνουν εκτός ένταξης εκατοντάδες περιοχές.

Αυτό διότι σύμφωνα με στοιχεία αρμοδίων σήμερα, το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων καλύπτει 13.808 ζώνες και απομένουν οι 2.167 ζώνες για να ολοκληρωθεί.

Μόνο στην Αττική για παράδειγμα παραμένουν εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού περιοχές από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, την Αγία Μαρίνα, τον Άγιο Νικόλαο, το Χάρακα, το Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη έως την περιοχή του Θορικού, περιοχές στην παραλιακή ζώνη Ασπροπύργου, περιοχές στα νησιά της Σαλαμίνας, των Κυθήρων κτλ.

Η ένταξη στο σύστημα θα φέρει αυτόματα αναπροσαρμογές στον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους μεταβίβασης, τον ΤΑΠ, τα τεκμήρια διαβίωσης και το τεκμαρτό εισόδημα και σε τέλη και εισφορές που υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline