Σάββατο 13 Απριλίου 2024  09:31:16

Μικρή αλλά φαυλότητα του δημάρχου Αθηναίων Χ. Δούκα. Ούτε τα τυπικά προσόντα και την πείρα είχε και έχει ο βελονιστής Α. Γ. Παπανδρέου, μόνιμος κάτοικος Κρήτης για μέλος στη διοίκηση του Εθνικού Κήπου. Κύριο

«Αμισθί διορισμός» του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου αλλά απολύτως αδικαιολόγητος αλλά πέραν της αξιοκρατίας.

Δήμος Αθηναίων: Άμισθος ο Παπανδρέου – Όχι σε δολοφονία χαρακτήρων

Έγιναν οι Παπανδρέου κηπουροί-Σχόλια για τον διορισμό στον Κήπο

«Κανείς δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του» απάντησε ο Δήμος Αθηναίων παρέχοντας διευκρινίσεις για την παρουσία του υιού Παπανδρέου στο ΔΣ του Εθνικού Κήπου. Χωρίς να δίνει απάντηση εάν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα ,εάν έχει εμπειρία, εάν είναι μόνιμος κάτοικος Κρήτης και όχι Αττικής κλπ.

Αμισθί και υπό αξιολόγηση η συμμετοχή του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στο ΔΣ του Εθνικού Κήπου, σύμφωνα τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος απάντησε σε όσα καταλογίζονται στον Χάρη Δούκα.
«Κάποιοι, για μια ακόμη φορά, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα» επισημάνθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου που ενημέρωσε ότι «ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δεν διόρισε ποτέ Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου».
Αντιθέτως και σύμφωνα με την διευκρίνιση «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος).

Επομένως «ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου».
«Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» χαρακτήρες» υπερτονίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων ως κατακλείδα των διευκρινίσεων που δόθηκαν μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Την ώρα που ο Δήμος Αθηναίων και ο Χάρης Δούκας έχουν μπει στο στόχαστρο πολλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον διορισμό του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, γιου του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κήπου, πολλοί είναι αυτοί που επιχειρούν να κάνουν σύγκριση με τον τέως πρόεδρο του Εθνικού Κήπου, Πάνου Χατζηπάνου.

Ο κ. Χατζηπάνος υπήρξε πρόεδρος επί της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, είναι Πολιτικός Μηχανικός (Dr.Eur.Eng) με σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και Salford της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό (M.Phil.) και διδακτορικό τίτλο (Ph.D.) στη Διαχείριση Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Κατέχει την ανώτατη πιστοποίηση διαχείρισης υδατικών πόρων (Diplomate Water Resources Engineer (D.WRE) από την American Academy of Water Resources Engineers (AAWRE) καθώς και μια σειρά επαγγελματικών πιστοποιήσεων σε Project Management. Από το 1983 και μετά κατείχε διάφορες θέσεις ευθύνης σε κατασκευαστικές εταιρείες ενώ ήταν συνιδρυτής το 1992 της εταιρείας ΤΡΙΑΣ ΑΤΕ της οποίας υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι το 2000. Το 2000 συνίδρυσε την εταιρεία ΤΕΧΝΕΡΓΑ ΑΕ και κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου μέχρι το 2004.

Η απάντηση του Δήμου Αθηναίων

Εν τω μεταξύ, με μία ανακοίνωση ο Δήμος Αθηναίων, απαντά για την τοποθέτηση με απόφαση του Χάρη Δούκα, του γιου του Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, ως Διευθύνοντος Συμβούλου στον Εθνικό Κήπο τονίζοντας πως εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Μία τοποθέτηση που έχει προκαλέσει και ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων δε διόρισε ποτέ τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος του δελτίου Τύπου. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Αθηναίων υποστηρίζει πως «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος)».

Η περίπτωση του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

Στο μεταξύ ο 42χρονος γιος του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος μέχρι πρόσφατα ζούσε και εργαζόταν στην Κρήτη με τη σύντροφο και το παιδί τους, ασχολούμενος με τη μελισσοκομική, τον βελονισμό και τα σκάφη αναψυχής στην Κρήτη, ετοιμάζεται να αναλάβει τη νέα του θέση στον Εθνικό Κήπο.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο γιος του πρώην πρωθυπουργού από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Ζησιμίδου, ακολουθούσε ως τώρα μια μάλλον αντικομφορμιστική πορεία, δραστηριοποιούμενος στην Κρήτη, όπου βρέθηκε ακριβώς μια δεκαετία πριν και αρραβωνιάστηκε με τη βολεϊμπολίστρια Πωλίνα Πατραμάνη. Η σχέση δεν προχώρησε, προχώρησε όμως η διαμονή του στην Κρήτη, όπου, για αρκετό καιρό έμεινε στη φημισμένη «γειτονιά των χίπηδων», τα Μάταλα, κάτι που ερμηνεύτηκε κάποια στιγμή ως σημάδι των προθέσεών του να παραμείνει μακριά από κάθε είδους εξουσία.

Εκεί, γνώρισε τη σύντροφό του, Μαρίνα, η οποία διατηρεί τουριστικό κατάλυμα στην παραλία των Μάταλων και με την οποία απέκτησαν, το 2019, ένα κοριτσάκι.

Κι όμως. Ο Ανδρέας είχε ξεκινήσει διαφορετικά την πορεία της ζωής του: Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολέγιου, έφυγε στη Βοστόνη για να σπουδάσει Οικονομικά, από την οποία έφυγε πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, για να μετακομίσει στη Σουηδία, γοητευμένος από την Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Κεντ, θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό τον σπουδαστικό κύκλο στο Τμήμα International Relation. Και από εκεί, βρέθηκε στα Χανιά.

Εναλλακτικά -πολύ δε περισσότερο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν να κάνει ένας Ανδρέας Παπανδρέου- συνέχισε, ασχολούμενος με τον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό, αφού το 2013 παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια στην Κίνα. Στη συνέχεια γοητεύτηκε από τη γη και τον πρωτογενή τομέα, στήνοντας μελίσσια και καλλιεργώντας πατάτες, ενώ παράλληλα επένδυσε και σε άλλες δραστηριότητες γύρω από τον τουρισμό, όπως εκδρομές με σκάφη, συνεργαζόμενος και με τοπικούς επιχειρηματίες (δημιούργησαν μια ομάδα με τη δική της ιστοσελίδα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση κρουαζιέρων στο Αιγαίο με ιστιοπλοϊκό).

Στην πορεία, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγαλύτερες αγάπες του, τον βελονισμό και τα μελίσσια και να αναπτύξει τον μελισσοβελονισμό, δηλαδή μια μέθοδο βελονισμού με κεντριά μελισσών.

Και σε όσους λένε ότι το βιογραφικό του δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη θέση του επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο (εταιρεία η οποία διαχειρίζεται και τον Λόφο Φιλοπάππου), κάποιοι αναφέρουν ότι προτού ασχοληθεί με τον βελονισμό εργάστηκε για ένα διάστημα στην εταιρεία Apivita, ενώ για λίγο καιρό ήταν στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης. Στα κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο, επιμένουν: Ο δήμαρχος Αθηναίων επέλεξε τον Ανδρέα Παπανδρέου για τη θέση, επειδή τον λένε... Παπανδρέου. Και πως η εποχή του «ορθόδοξου ΠΑΣΟΚ» με τους διορισμούς των «δικών μας παιδιών», επιστρέφει πανηγυρικά, με τη σφραγίδα του Χάρη Δούκα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline