Κυριακή 28 Απριλίου 2024  02:18:21

Αλίμονο... «Πράσινο φως» από το Ανώτατο Δικαστήριο για συμμετοχή Τραμπ στις εκλογές

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίο πλέον μπορεί να είναι υποψήφιος Πρόεδρος στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο για τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο του Κολοράντο είχε απαγορεύσει στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στις εκλογές της πολιτείας τον Δεκέμβριο, επικαλούμενο τη διάταξη του Συντάγματος περί εξέγερσης και καταλογίζοντας στον Τραμπ ότι υποκίνησε τα επεισόδια στο Καπιτώλιο το 2021.

Η απόφαση έρχεται μία ημέρα πριν από την «Σούπερ Τρίτη», την ημέρα δηλαδή που διεξάγονται προκριματικές εκλογές σε 16 Πολιτειές των ΗΠΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων του Δημοκρατικού και Ρεπουμπλικανικού κόμματος, μεταξύ τους και το Κολοράντο.
Μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ του, ο Τραμπ σχολίασε μέσω ανάρτησης στη δική του πλατφόρμα, «Truth Social»: «Μεγάλη νίκη για την Αμερική».

Πρώτη νίκη Χέιλι στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων

Η μοναδική αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων για την ανάδειξη του προσώπου που θα διεκδικήσει εξ ονόματος της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, η Νίκι Χέιλι, κατήγαγε την πρώτη της νίκη στην κούρσα χθες Κυριακή, με αξία κυρίως συμβολική για την πρώην πρεσβεύτρια της χώρας στον ΟΗΕ, επικρατώντας στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την εκτίμηση του ινστιτούτου Edison Research.

Ως τώρα, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ είχε σαρώσει όλες τις εσωκομματικές ψηφοφορίες που διεξήχθησαν.
Η νίκη της κυρίας Χέιλι σημειώθηκε δυο ημέρες πριν από τη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», αύριο 5η Μαρτίου, πιθανόν καθοριστικό για την έκβαση της κούρσας ραντεβού, καθώς διεξάγονται ταυτόχρονα ψηφοφορίες σε 15 πολιτείες και μια αμερικανική περιοχή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline