Κυριακή 28 Απριλίου 2024  08:36:04

Ζελένσκι για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα». Ευχαριστήρια του ΥΠΕΞ Μπλίνκεν για τη στήριξη στην Ουκρανία. Κύριο

Βίντεο με την επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου και του Ελληνα πρωθυπουργού στον Καθεδρικό Ναό Μεταμόρφωσης στην Οδησσό.

Σε ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει «ευγνώμων στην Ελλάδα» με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό.
Ο Ζελένσκι αναφέρεται αρχικά στην επίσκεψη που πραγματοποίησε μαζί με τον κ. Μητσοτάκη στον Καθεδρικό Ναό Μεταμόρφωσης στην Οδησσό, «ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσικό πυραυλικό χτύπημα».

«Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι συνηθισμένες υποδομές πολιτών. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την καθεμία από αυτές», γράφει ο Ουκρανός πρόεδρος και συνεχίζει:
«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα στην Οδησσό».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο με τους δύο ηγέτες να βρίσκονται μέσα στον καθεδρικό ναό.
Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis @kmitsotakis and I visited Odesa's Transfiguration Cathedral, which had been severely damaged by a Russian missile strike.
The vast majority of Russian targets are ordinary civilian facilities. We must restore every one of them.
I am... pic.twitter.com/sbscHS7o0Y
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 6, 2024

Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Μητσοτάκη για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και των κοινών μας αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας
Τις ευχαριστίες της αμερικανικής κυβέρνησης για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, «ο υπουργός και ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και των κοινών μας αξιών ως συμμάχων στο ΝΑΤΟ για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συνεχιζόμενη συνεισφορά της Ελλάδας στην ασφάλεια της Ουκρανίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline