Κυριακή 28 Απριλίου 2024  15:42:25

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (1958): Μητέρα 7 παιδιών, ακαταπόνητη, φιλόλογος και γιατρός, τ. υπουργός Άμυνας και εκλεκτή της Α. Μέρκελ, προτείνεται για δεύτερη θητεία στην ηγεσία της Κομισιόν. Κύριο

Ομόφωνη πρόταση του ΕΛΚ με υπολογίσιμη στήριξη από την ισχυρή ΝΔ και τον Κ.Μητσοτάκη, τον οποίο δημόσια ευχαρίστησε και επαίνεσε.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen πανηγυρίζει μετά τη νίκη της, συνοδευόμενη από τον Manfred Weber, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και άλλους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, 7 Μαρτίου 2024.

Η εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια νέα θητεία στη Κομισιόν θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Απέκτησε, ήδη, ισχυρή στήριξη και αφετηρία.
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χρίσθηκε σήμερα επισήμως από τη συντηρητική πολιτική οικογένειά της, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), που συνεδρίασε στο Βουκουρέστι, υποψήφια για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η φον ντερ Λάιεν υποστηρίχθηκε ευρέως από τα παρόντα μέλη (400 ψήφοι υπέρ, 89 κατά), ανακοίνωσε από το βήμα μια εκπρόσωπος του ΕΛΚ μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Η προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κριθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Βουκουρέστι, η φον ντερ Λάιεν ανέφερε τον πόλεμο στην Ουκρανία, την κρίση στη Γάζα που αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και την άνοδο της Κίνας ως τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η 27μελής ΕΕ των 450 εκατομμυρίων κατοίκων.

2.Φον ντερ Λάιεν: «O Μητσοτάκης επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας»

Στο πλαίσιο της ομιλίας της στο συνέδριο του ΕΛΚ η υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ντόναλντ Τουσκ.
Με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της Ελλάδας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η υποψήφια του ΕΛΚ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και για τον Ντόναλντ Τουσκ. «Είμαστε υπερήφανοι για τον Ντόναλντ Τουσκ που επανέφερε το κράτος δικαίου στην Πολωνία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επανέφερε την Ελλάδα στο δρόμο της επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου, ενώ στις 12μ. ήταν προγραμματισμένη η ομιλία του στο συνέδριο του ΕΛΚ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής με τον Μαρσέλ Τσολάκου, όπως αναφέρουν από την κυβέρνηση, συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της διασυνδεσιμότητας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον ρόλο της Ελλάδας ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, τόσο μέσω του κάθετου διαδρόμου ενέργειας όσο και μέσω του FSRU ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, έργο μεγάλης σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.
Συζητήθηκαν ακόμα τα επόμενα βήματα στα έργα κοινού ενδιαφέροντος του σχήματος τριμερούς συνεργασίας με τη συμμετοχή και της Βουλγαρίας, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline